2°C | Amsterdam

Op deze camping werd Freddy Sloterwijk op geweldadige wijze van het leven beroofd

Jaap K. en Mario de K. geven elkaar de schuld over de moord op Freddy Sloterwijk

ALKMAAR – Tijdens de 2e zittingsdag over de moord op Freddy Sloterwijk kregen eerst de advocaten van de beide mannelijke verdachten, Jaap K. en Mario de K. de kans om Agnes de V. te ondervragen over haar verklaring van afgelopen dinsdag. Daarna nam de voorzitter van de rechtbank het stokje weer over en begon aan de schuldvraag, ‘wie heeft Freddy Sloterwijk vermoord en waarom.’
Alle drie de verdachten hingen een ander verhaal op en de beide mannen schuiven elkaar de moord in de schoenen. Agnes de V., de mogelijke spil in het hele verhaal, zegt dat zij er niet bij was ten tijde van de moord maar wel dat 1 van beide exen, het gedaan moet hebben.
Lees ook: Agnes de V. , onschuldig of toch de spil in een web van intriges
Vast staat dat Freddy Sloterwijk twee dagen voor dat hij werd vermoord had besloten om aangifte te gaan doen tegen Jaap K. wegens ernstige mishandeling een dag daarvoor. Freddy Sloterwijk was die dag agressief tegen zijn vrouw Agnes de V. geweest waardoor Jaap K. hem een paar klappen had verkocht. De toegesnelde politie is toen tussenbeiden gekomen maar Freddy Sloterwijk wilden toen geen aangifte doen tegen Jaap K.  De dag na de mishandeling door Jaap K. legden beiden mannen en voorheen gezworen vrienden, de ruzie weer bij. Om een dag later toch te beslissen alsnog aangifte te gaan doen.
Daarop werd besloten door Jaap K. en Mario de K. besloten om Freddy Sloterwijk met een smoes door Agnes de V. naar de camping op de Afsluitdijk te brengen om daar Freddy Sloterwijk voor eens en altijd een lesje te leren.  Agnes de V. blijft dan ook bij haar verhaal dat zij er ook ingeluist is en niet wist wat de beide mannen hadden besloten. Direct nadat zij Freddy Sloterwijk op de camping had afgezet gingen beide mannen naar de schuur van de caravan waar Jaap K. vaak verbleef om daar niet meer levend uit te komen.
Het lijk van Freddy Sloterwijk werd in zakken gestopt en kreeg ook een zak over zijn hoofd, deze materialen waren eerder die week door Agnes de V. gekocht in een doe het zelfzaak in Harlingen, en werd het lichaam van Sloterwijk in het Wieringerrandkanaal vlakbij Slootdorp gedumpt waar de volgende dag een toevallig passerende fotograaf Freddy Sloterwijk staande in het kanaal aantrof.
Maandag volgt de derde dag van de zitting, dan gaat de Officier van Justitie in zijn requisitor de eis neerleggen bij de voorzitter van de rechtbank, de dagen daarna krijgt de familie van Sloterwijk gelegenheid om hun verhaal te doen. Deze vinden niet plaats in de rechtbank van Alkmaar maar in de rechtbank op Schiphol.
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.