2°C | Amsterdam

Op deze camping werd Freddy Sloterwijk op geweldadige wijze van het leven beroofd

Jaap K. moordenaar van Freddy Sloterwijk, eerder vrij omdat zijn hoger beroep te lang op zich liet wachten

HIPPOLYTUSHOEF – De veroordeling van een verdachte wegens het medeplegen van de moord op een 48-jarige man in Hippolytushoef kan in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Aben de Hoge Raad in zijn conclusie.

De zaak Freddy Sloterwijk

Op 30 augustus 2015 werd in het Amstelmeerkanaal in Hippolytushoef het lichaam van Freddy Sloterwijk aangetroffen. Het was verpakt in bouwzeil en bij de onderbenen verzwaard met een grindtegel. Uit onderzoek bleek dat Sloterwijk vier dagen eerder om het leven was gebracht. Er werden drie verdachten, twee mannen en de vrouw van het slachtoffer, door het OM vervolgd wegens betrokkenheid bij de levensberoving en het wegmaken van het lichaam.

Het gerechtshof veroordeelde een van de mannen tot zeventien jaar en zes maanden gevangenisstraf wegens onder meer moord. De vrouw kreeg zeventien jaar celstraf opgelegd. De derde verdachte werd alleen veroordeeld voor het wegmaken van het lichaam en kreeg negen maanden gevangenisstraf. De mannelijke hoofdverdachte stelde tegen de uitspraak van het hof beroep in cassatie in bij de Hoge Raad. Ook diende een benadeelde partij een cassatieklacht in.

Lees alles over deze moord in ons dossier: Freddy Sloterwijk

De advocaat van Jaap K., mr. Daamen, vroeg de Hoge Raad de veroordeling van Jaap K. te vernietigen omdat volgens hem de straf die Gerechtshof in Amsterdam had opgelegd in geen verhouding stond tot de eis van het OM en de uitspraak ook onvoldoende heeft gemotiveerd.De Advocaat-generaal wijst de eis van de advocaat af omdat bewezen is dat Jaap K. Freddy Sloterwijk in een schuurtje op de camping op Breezanddijk heeft vermoord. Maar omdat de hele procedure te lang heeft geduurd geeft de Advocaat-generaal wel het advies om tot strafvermindering over te gaan. 

De uitspraak van de Hoge Raad is voorlopig bepaald op 11 mei 2021.

Op de foto Freddy Sloterwijk.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.