2°C | Amsterdam

Jaarmarkten, rommelmarkten en vlooienmarkten broeinest van gestolen spullen

REGIO – Nederlandse marktkooplui spelen een sleutelrol in de verkoop van gestolen goederen uit winkels. Sommige kraamhouders hebben intensief contact met Oost-Europese bendes. Ze zorgen zelfs voor tijdelijke huisvesting van bendeleden. Gemeenten doen te weinig, meldt het AD.
Marktkooplui zorgen er met hun praktijken voor dat er in Nederland een constant aanbod is van gestolen spullen. Dat blijkt uit onderzoek naar rondtrekkende roversbendes in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
“Het zijn lokaal ingebedde personen, Nederlandse ingezetenen, die een schakel vormen tussen mobiele bendes uit het buitenland en lokale markten”, schrijven de onderzoekers in het rapport Over grenzen op dievenpad.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.