2°C | Amsterdam

Jachtwerf Jongert gaat weer nieuwe boten produceren


OUDE ZEUG  – Jachtwerf Jongert gaat weer open. De onderneming heeft een order voor een superjacht van 47 meter en gaat daarnaast nog twee jachten bouwen. De plannen voor deze nieuwe ontwerpen worden vanaf morgen op de watersportbeurs Boot Düsseldorf gepresenteerd. De jachtenbouwer richt zich op het meest luxe segment. 
De werf hoorde voorheen bij de VEKA Group, maar werd onlangs gekocht door twee particuliere investeerders. Onder leiding van operationeel directeur Joep Berghuis en enkele ervaren Jongert-medewerkers zullen nieuwe luxe jachten tussen de 20 en 60 meter worden gebouwd. Dit kunnen zowel motorboten als zeilschepen zijn.
 
Nog dit jaar wordt er begonnen met de bouw van een 47 meter land mega-jacht, de zogenaamde Jongert Revolution. Naast dit schip zal de werf ook een 32 meter lang zeilschip en een 20 meter lang luxe motorjacht bouwen.
 
Innovaties
Jongert kent een lange traditie van innovaties en heeft diverse prijzen gewonnen. Zo was de onderneming de bedenker van de intrekbare kiel en een opslagplek van de bijboot die tevens dient als zwembad.
Het nieuwe 47 meter lange vlaggenschip zal ook zijn voorzien van hoogstaande innovaties, zoals een speciaal ontwikkelde diesel-elektrische aandrijving en een systeem waarmee de jachten kunnen stilliggen zonder gebruik te maken van een anker of aanleglijnen.
Ook zullen de jachten voorzien worden van speciale ramen bestaande uit allemaal kleine hexagons (zeshoeken). Deze bijzondere ramen zullen als kenmerk fungeren voor alle nieuwe schepen.
Volledig overdekt
Het van oorsprong familiebedrijf werd in 1953 opgericht door oud-profschaatser Jan Jongert. De locatie van Jongert omvat 44.000 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over onder andere drie moderne productiehallen. De werf biedt de mogelijkheid om de jachten volledig overdekt en in-huis te bouwen.
 
Momenteel is de werf ook nog bezig met de bouw van twee trimarans die in opdracht van de VEKA groep worden vervaardigd.
 
Over Jongert
Voormalig beroepsschaatser Jan Jongert opende in op 11 november 1953 – tevens zijn verjaardag – een scheepswerkplaats in Opperdoes in de gemeente Medemblik. Hij financierde de onderneming deels van het prijzengeld dat hij won met schaatsen. Hij begon met de bouw van kleine tuinderschuiten en motorboten, maar breidde al snel uit naar grotere en technisch geavanceerdere schepen. In 1960 werd de eerste luxe motorjacht gelanceerd, een jaar later volgden de eerste twee zeiljachten. Toen Jan sr in 1975 terugtrad, namen zijn zonen Cees en Jan jr het roer over. Tot op heden werden er in totaal ruim 325 jachten gebouwd.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.