2°C | Amsterdam

Jan Jonker uit Nieuwe Niedorp vertelt dankzij de Hollands Kroonse Uitdaging over de vliegtuigcrash in de Tweede Wereldoorlog

NIEUWE NIEDORP – In de warme zomer van 1941 zag de veertienjarige Jan Jonker een vliegtuig neerstorten in de Kostverlorenpolder in Nieuwe Niedorp. Hij was er destijds snel bij en nu, bijna 80 jaar later, vertelt hij zijn verhaal. Defensie begint eind mei met de berging en dan zal ook voor hem duidelijk worden wie er in dat vliegtuig zaten. Hij vertelt zijn belevenissen voor de camera van Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland (SELN).

Deze stichting legt voor huidige en toekomstige generaties zoveel mogelijk verhalen vast van de omgekomen bemanningsleden en getuigen van de crash, ontwikkelt onderwijsprogramma’s over de luchtoorlog en maakt informatie over de luchtoorlog makkelijker vindbaar. Het vastleggen en doorgeven van dit stuk geschiedenis van onze gemeente is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Hollands Kroonse Uitdaging.

Meer informatie over de berging is te vinden op hollandskroon.nl/bergingvliegtuigwrakniedorp.

Op de foto: Jan Jonker vertelt zijn verhaal aan Gisèla Mallant van Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland. (Foto aangeleverd)

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.