2°C | Amsterdam

Japanse invasie Noordkop

Regionieuws – Nu de bollenvelden in de Noordkop richting hoogtepunt gaan, komen er busladingen vol buitenlandse toeristen genieten van de bloemenpracht. En dat gaat soms in hoog tempo.
Miranda van Straten uit Petten verzorgt dit seizoen tien rondleidingen voor groepen Japanners, die alle kleuren goed weten te waarderen. “Het is promotie van ons vak. Uiteindelijk zijn het ook onze afnemers. We maken het wel eens mee dat ze uit de bus stappen en applaudisseren. Sommige groepen vragen nu al of ze bollen mee kunnen krijgen, maar ja die zitten nog in de grond.” 
Een reportage van NH/Matthijs Gemmink
Kees Takken is de gids van vandaag. Hij zal een groep van zo’n vijftien mensen rondleiden door de regio. “Ze vinden het altijd interessant als ze horen dat we hier een meter onder zeeniveau staan. Verder vertel ik over alle bloemensoorten die er staan en hoe mooi het hier wel niet is.” Kees ging vroeger als kleine jongen wel eens bollen pellen. “Toen vond ik het krengen, die bollen, maar nu vind ik ze prachtig!”
De rondleiding met de Japanners gaat op hoog tempo. Onderweg stappen ze één keer uit om foto’s van de bloemen en elkaar te nemen. Daarna springen ze weer de bus in, want de volgens stop wacht: Den Haag. Ze moeten het Mauritshuis nog bezoeken. Er moet dus even vaart worden gemaakt.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.