Japanse invasie Noordkop

Regionieuws – Nu de bollenvelden in de Noordkop richting hoogtepunt gaan, komen er busladingen vol buitenlandse toeristen genieten van de bloemenpracht. En dat gaat soms in hoog tempo.
Miranda van Straten uit Petten verzorgt dit seizoen tien rondleidingen voor groepen Japanners, die alle kleuren goed weten te waarderen. “Het is promotie van ons vak. Uiteindelijk zijn het ook onze afnemers. We maken het wel eens mee dat ze uit de bus stappen en applaudisseren. Sommige groepen vragen nu al of ze bollen mee kunnen krijgen, maar ja die zitten nog in de grond.” 
Een reportage van NH/Matthijs Gemmink
Kees Takken is de gids van vandaag. Hij zal een groep van zo’n vijftien mensen rondleiden door de regio. “Ze vinden het altijd interessant als ze horen dat we hier een meter onder zeeniveau staan. Verder vertel ik over alle bloemensoorten die er staan en hoe mooi het hier wel niet is.” Kees ging vroeger als kleine jongen wel eens bollen pellen. “Toen vond ik het krengen, die bollen, maar nu vind ik ze prachtig!”
De rondleiding met de Japanners gaat op hoog tempo. Onderweg stappen ze één keer uit om foto’s van de bloemen en elkaar te nemen. Daarna springen ze weer de bus in, want de volgens stop wacht: Den Haag. Ze moeten het Mauritshuis nog bezoeken. Er moet dus even vaart worden gemaakt.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs