2°C | Amsterdam

Jessy Kramer niet in het Nederlands handbalteam, blessures spelen haar parten

ZIJDEWIND – Jessy Kramer uit Zijdewind is niet opgenomen in de selectie van het Nederlands handbalteam vanwege een blessure. Estavana Polman sluit, sinds het oplopen van haar forse knieblessure, voor het eerst weer aan bij de spelersgroep. De beste speelster van het WK 2019 zal medisch getest worden. De kans dat het revalidatietraject het toelaat om mee te spelen in één van de duels is nihil.

Het Nederlands Damesteam start halverwege maart de voorbereiding op de Olympische Spelen. De ploeg verzamelt op Papendal en speelt tijdens de trainingsstage twee oefenwedstrijden tegen Slovenië. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft 21 speelsters opgenomen in zijn definitieve selectie, meldt het Nederlands Handbal Verbond op haar website.

De Oranjedames nemen het twee keer op tegen de Sloveense ploeg, die op het WK in 2019 de bovenliggende partij bleek (26-32). De eerste wedstrijd staat gepland op vrijdag 19 maart om 19:00 uur en is live te zien via www.handbalnl.tv. Op zondag 21 maart treffen beide ploegen elkaar opnieuw in een lege Maaspoort in Den Bosch. Deze wedstrijd wordt om 16:00 uur live uitgezonden door de NOS.

De technische staf wordt uitgebreid met een keeperstrainer. Tijdens de trainingsstage in maart sluiten twee keeperstrainers aan; Patrick Jordaan op 18 en 19 maart en Gerrie Eijlers op 20 en 21 maart. Patrick Jordaan is fulltime keeperstrainer op de Handbal Academie. Gerrie Eijlers is oud-keeper van het Nederlands Herenteam en geeft momenteel één dag in de week training op de Academie.

Op de foto: De huldiging van Jessy Kramer door VZV (Foto: Theo Moras)

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.