2°C | Amsterdam

Joodse familie Schmidt al 20 jaar slachtoffer Jodenhaat.

HIPPOLYTUSHOEF – Eigenlijk vanaf de dag dat de familie Schmidt is verhuisd van Soesterberg naar Hippolytushoef is het gezin slachtoffer van antisemitisme, met als dieptepunt één van de zonen die door een hit-and-run zo hevig ten val is gekomen dat hij nu invalide is en vrijwel niets meer kan doen.

In al die 20 jaar staat de overheid en de politie toe te kijken en op een paar onderzoeken na zijn er geen mensen aangehouden die mogelijk iets met deze daad van terrorisme te maken kunnen hebben. Volgens de vader van het gezin zijn het vooral minderjarigen die zich hiermee bezig houden.

Volgens Schmidt moet de politie eens een goed onderzoek opstarten en niet naar de incidenten alleen kijken, tot op heden is er nog geen enkel goed onderzoek gestart door justitie volgens de vader van het gezin.

Ondertussen roert de politiek zich nu ook en vraagt zich af waar burgemeester van Dam blijft een reactie. Vanuit de gemeente komt enkel de reactie dat het een zaak van de politie is en niet van Hollands Kroon. Jip Pankras van SHK wil tijdens de aankomende raadsvergadering de burgemeester om opheldering vragen en eisen dat de gemeente het gezin gaat bijstaan.

Ondertussen neemt de woede onder de inwoners van Hippolytushoef verder toe, er is al een hoge beloning uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de daders van de vuurwerkbom die afgelopen week veel schade aanrichtte aan de woning van de familie Schmidt. 

De politie roept nogmaals op aan iedereen die iets weet zich te melden via 0900-8844 of als u liever anoniem blijft via 0800-7000

[signoff]

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.