2°C | Amsterdam

Joodse gemeenschap Hollands Noorderkwartier wil voormalig Joods Werkdorp Slootdorp kopen


SLOOTDORP – De Joodse gemeenschap in -het Hollands Noorderkwartier wil het voormalig Joodse Werkdorp in de Wieringermeer behouden als belangrijk Joods cultuur-historisch monument en als’ herinneringsplek voor de voormalige werkdorpers die door het Nazi regime zijn vermoord in de 2”de wereld oorlog.
Rabbijn Si Bornstein schrijft in een brief aan de gemeenteraad van Hollands Kroon: ,,Een projectontwikkelaar wil op deze locatie zeven gebouwen neerzetten met woonbestemming voor flexwerkers, een uitzendbureau en een winkel.
Lees ook: Groep joden in de bres voor behoud Joods Werkdorp Slootdorp
Het gebruik van dit monumentale en belangrijke gebouw met de karakteristieke Joodse kenmerken en beladen geschiedenis voor de sociale activiteiten van 300 jonge alleenstaande mannen en vrouwen, zien wij als ongepast en zal er naar onze mening ongetwijfeld toe leiden dat deze kenmerken verloren zullen gaan. Met als doel een betere en waardige bestemming te vinden voor dit Joods cultuur historische monument is een werkgroep opgericht die binnenkort overgaat in een stichting.
Er is een Facebook pagina opgezet waarop zich binnen 2 weken al meer dan’1000 geïnteresseerde personen. hebben aangemeld, en is er nauw overleg met omwonenden en inwoners van gemeente Hollands Kroon.
De stichting wil door Hollans Kroon betrokken worden bij alle ontwikkelingen wat de bestemming van het Rijksmonument in Slootdorp betreft  maar wil ook als belanghebbende betrokken worden bij de beraadslagen en wil met de gemeente gaan overleggen over de toekomst van het Joods Werkdorp in Slootdorp.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.