JuRo Unirek/VZV verslaat het Spaanse Granollers

‘T VELD – Het team van JuRo Unirek/VZV heeft in de eerste wedstrijd van de kwartfinale om de EHF Challenge Cup tegen het Spaanse Granollers een zwaarbevochten maar dik verdiende overwinning behaald. Het team van VZV coach Rolf Schulte was in de beginfase niet gelukkig in de afwerking waar de tegenstander hun kansen wel wisten te verzilveren.

De goalie van Granollers stak in een uitstekende vorm waardoor VZV al na 6 min. tegen een 0-3 achterstand aankeek, en Amber Zomerdijk met een prima reflex de volgende aanval pareerde en Lisanne Kolken feilloos aangooide in de break wat de eerste treffer voor de thuisploeg betekende 1-3.

De Spanjaarden antwoorden onmiddellijk waarna opnieuw Lisanne Kolken met een listig lobje de keepster wist te verschalken 2-4. Uit een strafworp en een snel uitgevoerde aanval namen de Spaanse gasten na 10 min. zelfs een 2-6 voorsprong waar het aanvallend bij de thuisploeg maar niet wilde lukken.

Het verschil bleef telkens 3 of 4 doelpunten al scoorden Maud Kruijer en Lisanne Kolken voor VZV alvorens Rolf Schulte met een time out zijn team beter bij de les probeerde te krijgen. Esma Staal pegelde hierna de 5-8 achter de Spaanse doelvrouw Nicole Wiggens maar halverwege de eerste helft was het verschil weer vier, 5-9.

Florance Kos verkleinde hierna met twee prachtige treffers de achterstand naar 7-9 waarna Kos een tijdstraf kreeg en de stand op 7-11 kwam te staan. Door een benutte strafworp en een snelle uitval van de goed op schot zijn de Kolken bleef de thuisploeg steeds in het spoor van de tegenstander.

Florance Kos schoorde 5 min. voor het rustsignaal van de onopvallend en goed fluitende scheidrechters ook de 10-13 waarna de coach van Granollers een time out nam. Lisanne Kolken scoorde uit een break na een knappe redding van Amber 11-14 en werd het zelfs nog 11-16 maar Slivana Koppe scoorde vlak voor rust de laatste treffer.

Ruststand 12-16.

Na de pauze stond er een ander en zeer gemotiveerd JuRo Unirek/VZV op de vloer, Lisanne Kolken scoorde meteen 13-16 waarna Amber Zomerdijk in eerst instantie een strafworp stopte maar op de rebound geen antwoord had. Met Djazzmin Trabelsi, die tweede helft prima speelde verkleinde de thuisploeg de achterstand en het team onder aanvoering van de trouwe VZV aanhang begon er weer in te geloven.

Florance Kos, Jane Kramer en Djazzmin Trabelsi maakten 5 min. na rust de 16-18 waarna Jane Kramer ook nog onhoudbaar tegen de paal pegelde. Na de 16-19 kreeg de thuisploeg de overhand, Lotte Prak verzilverde een break waarna Lisanne Kolken ook een break na een stop van Amber net naast zag gaan.

Uit de volgende break na weer een prima stop van Amber zorgde Djazzmin Trabelsi voor de aansluitingstreffer bij 18-19. Na eerst een tijdstraf zorgde zij ook voor de 20-21 en de 21-21 via een keurig  lobje zorgde voor de gelijkmaker en lieten de supporters zich horen bij elk gescoord doelpunt.

Kim Molenaar schoot daarna hard op de schouder van de Spaanse keepster, die daardoor geblesseerd het veld moest verlaten. Hierna kwam JuRo Unirek/VZV voor het eerst op voorsprong door Lisanne Kolken, die 8 treffers zou scoren, en 2 treffers van Lotte Prak waarvan 1 uit een strafworp 24-22.

Het werd zelfs nog 25-22 maar de tegenstander gaf niet op en kwam toch nog weer terug in de wedstrijd 25-24. Djazzmin Trabelsi scoorde weer uit een break-out een sterk wapen van JuRo Unirek/VZV ook in deze wedstrijd en liet de 26-24 aantekenen.

Granollers benutte in de laatste minuut nog een zeven meterworp 26-25 maar de zwaar bevochten winst werd toch nog verdient binnen gehaald.

Einduitslag 26-25,

Doelpunten: Lisanne Kolken 8, Djazzmin Trabelsi 6, Lotte Prak 4, Florance Kos 4, Esma Staal 1, Maud Kruijer 1, Jane Kramer 1, Silvana Koppe 1.

Volgende week volgt waarschijnlijk een lastige uitwedstrijd in Spanje maar een gunstig resultaat behoord zeker tot de mogelijkheden.

Programma: Komende woensdagavond 4 maart JuRo Unirek/VZV tegen Borhave in Sporthal ’t Zijveld aanvang 20.00 uur.