JuRo Unirek/VZV wint overtuigend van Borhave

‘T VELD – JuRo Unirek/VZV was in deze tweede wedstrijd duidelijk de betere ploeg.Alleen in de eerste helft wist Borhave het de thuisploeg bijzonder moeilijk te maken. Het team van trainer/coach Herman Keppels hield tot ruim 10 min. voor de pauze gelijke tred en wist steeds steeds een minieme voorsprong te bewerkstelligen.

Esma Staal kreeg een tijdstraf maar de toegekende strafworp werd uitstekend gekeerd door VZV goalie Amber Zomerdijk, de volgende aanval kwam Borhave toch weer op een 9-10 voorsprong. Dat was de laatste keer want het team van Coach Rolf Schulte schakelde een tandje bij en liet in de laatste 8 min. overduidelijk zien wie de meeste aanspraak in deze tweeluik mocht maken op de overwinning en de volgende ronde in de strijd om de titel in de Eredivisie.

Tekst loopt door onder de foto

Djazzmin Trabelsi 3 mooie Treffers. *Foto: Marlies Kaptijn)

Kim Molenaar nam het voortouw en scoorde in de laatste fase voor rust met overtuiging vier treffers, ook Silvana Koppe scoorde een fraaie treffer maar haar zus Dominique zette 2 seconde voor het rustsignaal nog de laatste treffer op het scorebord.

Ruststand 16-11.

In de tweede helft werd de voorsprong met snel spel uitgebreid waar Borhave weinig of niets tegen in kon brengen. Met mooie snelle acties was de stand na 10 min. door treffers van Kim Jimmink een benutte strafworp van Kim Molenaar en twee schitterende doelpunten van de razend snelle Lisa Vlug 20-13.

Alle speelsters kregen in de tweede helft genoeg speeltijd van Rolf Schulte en ook de speelsters die wat minder in actie komen lieten zien dat ook zij over veel klasse beschikken. Voor VZV was de verwinning binnen, wat met nog ca. 8 min te spelen een 28-15 voorsprong betekende door 3 treffers van de goed op schot zijnde Kim Molenaar en 2 fraaie treffers van zowel Silvana Koppe als Kim Jimmink.

Kim Jimmink sterk in de break out. (Foto: Marlies Kaptijn)

Lisanne Bakker had inmiddels de plaats van de weer sterk keepende Zomerdijk onder de lat overgenomen en verrichte ook een paar prima reddingen al moest ze op een listig lobje het antwoord schuldig blijven. Borhave  zette in de laatste fase nog een keer aan en kwamen nog tot 21 doelpunten maar Lisa Vlug en het laatste doelpunt in deze aantrekkelijke wedstrijd kwam op naam van alweer topscorer Kim Molenaar.

Eindstand 30-21.

Doelpunten: Kim Molenaar 9, Kim Jimmink 4, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Lisa Vlug 3, Silvana Koppe 3, Lisanne Kolken 2, Dominique Koppe 2.

De volgende tegenstander in de kampioenspoule is wederom Handbal Venlo op zaterdag 14 maart in Sporthal ‘t Zijveld

Maar eerst nog de returnwedstrijd tegen Granollers uit Spanje waar JuRo Unirek/VZV één doelpunt voorsprong zal moeten verdedigen, waar het team van Rolf Schulte zeker niet kansloos hoeft te zijn.