2°C | Amsterdam

Juttersgeluk in Hollands Kroon

Den Oever – Expeditie Juttersgeluk strijkt neer in Hollands Kroon! Samen met wethouder Mary van Gent heeft een groep mensen die (tijdelijk) minder goed meekomt in de maatschappij, de dijk bij Den Oever woensdagochtend schoongemaakt. 

Foto: Hollands Kroon Actueel / Theo Annes
Foto: Hollands Kroon Actueel / Theo Annes

Op 1 april ging de tweede Expeditie Juttersgeluk van start. En sindsdien worden de stranden van Rockanje tot Texel stukje bij beetje weer wat schoner. Stichting Juttersgeluk biedt hiermee een laagdrempelige manier om maatschappelijk actief te zijn. Op 20 april tussen 10.00-12.00 uur komt de expeditie langs op de dijk van Den Oever. In Clubhuis Scouting Corvus Corone heet wethouder Van Gent de deelnemers welkom.
De expeditie is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. Doordat de zorg voor deze mensen de laatste jaren dichter bij de gemeenten is komen te liggen, heeft Stichting Juttersgeluk de samenwerking gezocht met KIMO Nederland/België en achttien Nederlandse Kustgemeenten.
Suzanne Klaassen van Juttersgeluk: “Strandjutten is een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. Het strand plasticvrij maken is een zinvolle dagbesteding die mensen zelfvertrouwen en meer eigen waarde geeft. Meedoen is belangrijk, juist voor mensen die moeite hebben om mee te komen in de maatschappij.”
In april 2015 vond de eerste Expeditie Juttersgeluk plaats. Er deden toen zes kustgemeentes mee. Dit jaar zijn er achttien kustgemeenten betrokken. Juttersgeluk hoopt dat volgend jaar alle gemeenten langs de kust van Nederland en België meedoen. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Alle etappes van dit jaar zijn al vol en er doen in het totaal circa vierhonderd deelnemers en vrijwilligers van meer dan vijfentwintig verschillende organisaties.
Elke expeditie dag verloopt volgens een vast programma: de deelnemers worden ontvangen met koffie en taart in een strandpaviljoen en worden welkom geheten door de wethouder. Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe: een ware ontdekkingstocht. Er wordt stilgestaan bij de mooie en minder mooie dingen op het strand. Het afval wordt door de jutters meegenomen, zodat er een schoon strand achterblijft.
www.juttersgeluk.net/expeditie-juttersgeluk-2016

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.