2°C | Amsterdam

Kabinet gaat stap 4 en 5 eerder invoeren, besmettingscijfers dalen snel

HOLLANDS KROON – Waar eerder op 30 juni enkel stap 4 uit het openingsplan van het kabinet in werking zou gaan, heeft het kabinet nu besloten om ook direct stap 5 van de versoepelingen in te voeren. De besmettingscijfers dalen nu zo snel en het aantal gevaccineerde mensen neemt in hoog tempo toe waardoor er niets meer in de weg ligt voor het kabinet om ook direct stap 5 uit te gaan voeren.

Wat houdt dit nu in voor ons

Discotheken en nachtclubs mogen onder voorwaarden weer open, de grote festivals mogen, wel met toegangstesten, weer plaatsvinden zonder de 1.5 meter afstandsregel en met een maximum van 75% van het reguliere aantal bezoekers. Maar ook doorstroomlocaties als dierentuinen en speeltuinen mogen weer meer mensen toelaten en ook daar is dan de 1.5 meter afstandsregel niet meer geldig.

Thuis mag men weer 8 personen gelijktijdig ontvangen en ook buiten mogen weer groepen tot 8 personen samenkomen. Voor de horeca gaat de grens omhoog naar 100 personen afhankelijk van het aantal vierkante meters. En voor kinderen en volwassenen is binnen- en buitensporten weer toegestaan en mogen er ook weer wedstrijden worden gespeeld. Het mondkapjesplicht wordt nog niet afgeschaft, de verwachting is dat deze begin september door het kabinet wordt opgeheven.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.