2°C | Amsterdam

Kabinet komt met plannen voor scootmobiel en rollatorbelasting

Hollands Kroon – Om de wildgroei aan scootmobielen en rollators tegen te gaan heeft het kabinet tijdens de ministerraad van vandaag besloten dat zij gaan kijken of het mogelijk is om een zogenaamde ‘rollatorbelasting’ te kunnen gaan invoeren.
De opbrengst van de belasting zal dan worden gebruikt om bijvoorbeeld eigenaren van rollators en scootmobielen een verplichte handvaardigheidscurcus te kunnen geven zodat ze minder overlast veroorzaken in het dagelijkse verkeer. Vooral de verkeersregels worden toch met grote regelmaat met de voeten getreden door deze groep verkeersdeelnemers. De bestuurders van een scootmobiel zullen, zo zegt een woordvoerder, ook verplicht gaan worden een helm te gaan dragen.
De ‘rollatorbelasting’ zal voor rollatorgebruiker € 250,- per jaar gaan kosten en voor eigenaren van een scootmobiel met 3 wielen 500 euro en voor eigenaren van een scootmobiel met 4 wielen 750 euro. Ook wil het kabinet een verplichte APK-keuring invoeren voor scootmobielen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.