Kakelverse chocolade-eieren zien en zoeken in het Bakkerijmuseum

REGIO – De bakkers van het bakkerijmuseum maken in deze periode vrijwel doorlopend echte grote chocolade eieren. Dat doen ze in alle kleuren en met veel zelfgemaakte versieringen. Echt vakmanschap dus. Nu komt ook elk jaar rondom de paastijd bakker Haan de Voorste meehelpen. En omdat deze haan vaak als een kip zonder kop rondhuppelt is hij zijn eerste eieren ook al weer kwijt.  Ze blijken door de paashaas door het hele Bakkerijmuseum verstopt. Voor alle kinderen die alle eieren vinden wacht er een leuke en lekkere beloning, waarbij ze uiteraard ook zelf aan gang gaan.

Dus mogen alle kinderen die het bakkerijmuseum op eerste en tweede paasdag (1 en 2 april) bezoeken, paaseieren zoeken en zelf iets lekkers en leuks maken. De activiteit is doorlopend en u hoeft niet te reserveren.

Pasen is een feest van tradities en voor volwassenen is het in het museum dan ook een feest van herkenning, zo zijn er paaseieren in overvloed. Maar daarnaast worden er ook paashazen en paaskuikens gecreëerd en schieten de paasstollen de oven uit. Verder worden de chocolade eieren met fijn suikerwerk en lieflijk gegarneerde randjes gedecoreerd. Ook de ouderwetse suikereitjes worden gemaakt, we hebben zelfs de netjes waarin ze horen nog.

Tijdens de paasdagen is het museum al vanaf 11.00 uur open! www.deoudebakkerij.nl 0227-545014 / Nieuwstraat 8, 1671 BD Medemblik

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs