2°C | Amsterdam

Kanker doodsoorzaak nr. 1 in de Noordkop

REGIO – Inwoners van de Kop van Noord-Holland en West-Friesland lopen de grootste kans om te sterven aan een vorm van kanker. Vorig jaar waren 1.062 van de 3.242 sterfgevallen daar te wijten aan kanker. Daarmee is de ziekte doodsoorzaak nummer 1 in die regio, schrijft het Noordhollands Dagblad op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Behalve aan kanker stierven ook veel mensen aan hart- en vaatziekten (831 doden). 
Veel minder mensen overleden aan de gevolgen van ziekten aan het zenuwstelsel en zintuigen (264 gevallen) en aan longaandoeningen zoals longontsteking of griep (260). 
Aan psychische stoornissen overleden volgens het CBS 167 mensen en ziekten aan spijsverteringsorganen zoals maagzweren of leveraandoeningen 91. Verder stierven 191 mensen aan ’uitwendige doodsoorzaken’, zoals een val (90), verkeersongevallen (23), zelfdoding (39) en moord en doodslag (2).

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.