2°C | Amsterdam

Kleindiershow Winkel dit jaar zonder vogels

WINKEL – Vogelgriep of niet: de kleindiertentoonstelling in de Niedorphal in Winkel gaat gewoon door. Zonder kippen, ganzen en hoenders dit jaar, maar wel met konijnen, cavia’s en duiven. “Het is wel erg stil zonder de kippen.”
Ruim vijfhonderd dieren staan opgesteld voor de provinciale keuring. Vanavond gaan de deuren open voor het publiek. Voorzitter Sjaak Hinke van de kleindiervereniging W&O vindt het moeilijk: “De vogelgriep heeft ons twee jaar geleden al gegrepen en toen ging het helemaal niet door. We hadden het nu ook af kunnen blazen, maar dan hebben we weer niets. Bovendien willen we de keuring toch door laten gaan voor de kampioenschappen.”

Jubileum

De tentoonstelling in Winkel had ook een groot feest moeten worden, want de vereniging bestaat 75 jaar. De vogelgriep is daarom een flinke domper op de feestvreugde. De toekomst van de tentoonstelling staat flink onder druk. Het ledental daalt en veel fokkers willen stoppen als gevolg van de maatregelen van het Rijk. Hinke: “Dat voelt niet goed, het maakt de hobby niet makkelijker.”
De kleindiertentoonstelling start vanavond om 20:00 uur en duurt tot en met zondag.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.