Kleine Sluis 1 haalt zwaar bevochten overwinning

ANNA PAULOWNA – In de regen en met een stormachtige wind dwars over het veld, moest Kleine Sluis zondag aantreden voor één van de inhaalwedstrijden die het nog achter loopt. Op bezoek kwam de drager van de rode lantaarn in de derde klasse A, Texel ’94. Het elftal van trainer Marcel Ris krijgt wel veel complimenten, maar punten worden er dit seizoen maar mondjesmaat gehaald. Voor het elftal van Remy Zoer was dit ook een gedenkwaardige dag. Door een overwinning en resultaten bij de overige inhaalwedstrijden vandaag, kon men de tweede periode binnenhalen. Tevens zou dan de koppositie op de ranglijst worden betreden, nu alle teams langzaam op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden komen.

Zoals gezegd, moeilijke omstandigheden en de gasten kozen er bij de toss voor om eerst het beetje windvoordeel dat er was te benutten. Kleine Sluis kreeg de taak om tegen de wind in uit te verdedigen en de aanval te zoeken. Dit was een zeer lastige klus. De crossballen die de snelle spitsen aan het werk moet zetten, waaiden nu, of te hard door of bleven hangen en waaiden weer terug. daardoor verdween de snelheid in het spel. Daar stond ook nog tegenover dat Texel ’94 zeer compact en verzorgd voetbalde en zodra de mogelijkheid zich voordeed, harde schoten op keeper Teun Groot afvuurde. Maar die stond gelukkig paraat, geholpen door zijn verdediging. In de eerste helft kreeg Kleine Sluis zelf ook twee mooie kansen, maar beide keren lukte het Jeroen Woutering niet om doelman Alexander Smit te passeren. De rust brak daardoor aan met een gelijke stand (0-0)

Na de pauze met iets windvoordeel zou het moeten gaan komen. Maar al na een drietal minuten lag de bal aan de andere kant in het doel. Een verdekt schot van Danilo Griffioen ging voorbij aan iedereen en belandde zomaar in het doel (0-1) Nu moest het elftal van Zoer nog meer komen, want deze wedstrijd verliezen was natuurlijk geen optie. Alhoewel de voorsprong op dat moment voor de gasten volkomen verdiend was. Maar nu leek het elftal wakker geschrokken. Nog geen drie minuten na het doelpunt kreeg Geert Weel een schietkans maar deze ging net voorlangs. En een kleine vijf minuten later kwam wel de gelijkmaker. Woutering werd op links weggestuurd en ondanks dat vanuit die positie de tegenwind het hardst waaide, produceerde hij een mooie strakke voorzet, die door Weel tegendraads langs Smit werd gekopt(1-1)

Het veranderde niets aan de tactische ingreep die Zoer even daarvoor had bedacht. Omdat ook een gelijkspel niet het gewenste resultaat was moest de verdediging inleveren ten faveure van de aanval. Zo werd de ook nu weer goed spelende Brett Rossen opgeofferd voor spits Billy Ray Zwart, met het oog om meer druk op de Texelse verdediging te zetten. Het spelbeeld wijzigde ook daardoor. Kleine Sluis kreeg de overhand en Texel had het ook conditioneel steeds moeilijker. Grote kansen kwamen er nog niet, al werd Kleine Sluis wel steeds dreigender.

Aanvoerder Mitchell Jansen werd gewisseld voor verse krachten in de persoon van Helder van der Eng, die in eerdere invalbeurten had laten zien een goede aanwinst op het middenveld te zijn. Jord van der Pol verhuisde door die wissel naar de rechterkant en van der Eng nam de linkerkant voor zijn rekening. En nog geen drie minuten later was het raak. Een hoekschop van Kleine Sluis kwam bij van der Eng en met een slimme bal zette hij Joost Borst vrij om uit te halen. deze aarzelde geen moment en de bal viel binnen (2-1) Grote vreugde bij het elftal van Zoer en tegelijkertijd was Texel even de kluts kwijt. Kleine Sluis profiteerde maximaal en gaf nog geen twee minuten later de genadeklap. Weer was het woutering die op avontuur werd gestuurd en ditmaal wist hij het hoofd koel te houden en passeerde met een laag schot doelman Smit (3-1)

Het had zomaar nog meer kunnen worden als het schot van Zwart iets nauwkeuriger was geweest, maar de bal ging net naast. De wedstrijd leek gespeeld. Weel werd gewisseld voor Dion Kwast om de tijd vol te spelen en op slag van het einde komt Texel ook nog aan een tweede doelpunt. Stijn Arends schiet de vrijgespeelde bal langs Groot(3-2) Dit is tevens de eindstand en ook deze punten zijn binnen.

Door dit resultaat heeft Kleine Sluis nu de leiding overgenomen van VIOS-W in de stand en in de tweede periode. Deze periode is nog niet binnen gehaald omdat ook Hollandia T zijn inhaalduel wist te winnen. De laatste wedstrijd in deze periode tussen Hollandia T en Kleine Sluis zal bepalen wie deze tweede periode binnenhaalt. Bij een gelijkspel of winst zal dat het elftal van Zoer zijn. Deze wedstrijd is echter pas over een aantal weken. Eerstvolgende wedstrijd, komende Zondag, is een uitwedstrijd tegen Hauwert ’65. Ook een elftal dat de punten hard nodig heeft voor lijfsbehoud in de derde klasse, dus de mannen van Zoer zijn gewaarschuwd.