Kleine Sluis jo15-1 blijft in the winning mood

ANNA PAULOWNA – Dat een JO15-1 al om 7:45 uur moet vertrekken zal niet vaak voorkomen, maar deze zaterdag stond er toch echt een hele vroege uitwedstrijd op het programma tegen VVS 46 uit Spanbroek. Veel afwezigen deze zaterdag, Thijs en Seph ontbreken vanwege een familie uitje, Joey is nog steeds geblesseerd en Noah is alleen de eerste helft beschikbaar. Gelukkig waren Youri en Thijmen bereid om als invallers hun voetbalkwaliteiten beschikbaar te stellen.
Met veel regen en wind wordt er om 9:15 uur afgetrapt op het hoofdveld. De eerste helft is vanaf de aftrap geheel in handen van de bezoekers uit Anna Paulowna. Iedere poging van de thuisploeg om richting het Kleine Sluis doel te trekken wordt deskundig onderbroken en de voorhoede wordt veelvuldig aan het werk gezet door middenveld en achterhoede. Al in de eerste vijf minuten levert dat twee grote kansen op, maar geen doelpunten.
In de 12e minuut speelt Noah zich knap vrij en zet hij Senna alleen voor de keeper en waar eerdere kansen onbenut bleven staat het vizier nu wel op scherp en zo leiden de bezoekers met 0-1. In het vervolg worden de aanvallers van Kleine Sluis diverse keren al dan niet terecht afgefloten voor buitenspel en wordt Senna gehaakt in het strafschopgebied, maar de scheidrechter ziet geen strafschop in de overtreding. In de 26e minuut is het dan toch raak. Opnieuw is het Noah die zich vrij speelt en ditmaal zet hij Tim alleen voor de keeper. Tim speelt de keeper uit en schuift de bal in het lege doel. Pas in de laatste vijf minuten van deze eerste helft komen de gastheren in de buurt van het Kleine Sluis doel, maar beide afstandsschoten missen precisie en zo wordt met een 0-2 voorsprong de kleedkamer opgezocht voor de koffie en limonade.
In het begin van de tweede helft probeert VVS 46 het tij te keren en de verdediging en het doel van Kleine Sluis komen nu wel regelmatig onder druk te staan en uiteindelijk verschalkt één van de eigen verdedigers doelman Danny, waardoor de voorsprong slinkt naar 1-2. Langzaam aan komt Kleine Sluis weer terug in de wedstrijd en opnieuw komen er enkele grote kansen. De keeper van VVS 46 heeft echter een paar prima reddingen in huis. Kleine Suis denkt op 1-3 te komen, maar opnieuw wordt het doelpunt van Tim afgekeurd voor buitenspel. Na ruim een uur spelen mag Klein Sluis een hoekschop nemen aan de rechterkant. De indraaiende bal van Senna wordt door Wouter ingekopt. In eerste instantie wordt de bal nog tegengehouden, maar de rebound wordt door Wouter keihard ingeschoten.
De overwinning lijkt binnen, maar toch maakt de thuisploeg het nog spannend door twee minuten voor tijd de 2-3 via de onderkant lat binnen te schieten. De laatste twee minuten en de blessuretijd worden gekenmerkt door veel onrust bij de bezoekers. Gelukkig blijft iedereen wel werken, hoewel het voetbal het laatste kwartier niet goed was. Al met al een benauwde, maar verdiende overwinning. Zeker 45 minuten was Kleine Sluis de betere ploeg en had de uitslag zeker gezien de kansen in de eerste helft groter kunnen uitvallen. Met 9 punten uit drie wedstrijden kunnen we spreken van een geslaagde opening van het seizoen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen JVC.