2°C | Amsterdam

Komt er een verbod op houtkachels in Hollands Kroon….

Hollands Kroon – Is het gedaan met het hakken van houtblokken voor de kachel/Openhaard? Binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) speelt op dit moment de vraag of er geen verbod moet komen op het stoken van hout in houtkachels en/of openhaarden. De reden hierachter is dat er verschillende (gevaarlijke) stoffen vrijkomen zoals fijnstof, koolmonoxide, verschillende luchtige organische stoffen en PAK’s (polycyclische aromatische koolwaterstoffen). 
De gemeente Leeuwarden is nu binnen het VNG bezig om een motie in te dienen die er bij het rijk op moet aandringen om een aantal maatregelen om overlast van houtrook en alle bijhorende gezondheidseffecten in te stellen die deze effecten op de gezondheid moet terugdringen.
Dat Leeuwarden niet alleen staat in deze kwestie blijkt wel uit het feit dat ook een gemeente als Amersfoort zich achter deze motie heeft geschaard. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook de zo gezellige hout gestookte kachel/openhaard waar je in de winter gezellig bij kan weg doezelen verboden wordt verklaard.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.