2°C | Amsterdam

KPN verhoogt internetabonnementen met 2,6%

HOLLANDS KROON – De klanten van KPN die gebruik maken van internet van KPN en/of XS4all gaan vanaf 1 juli 2,6% meer betalen per maand voor hun abonnement op de Hussel Abonnementen na. Naast deze prijsverhoging gaat ook de prijs voor vast bellen en Digitenne met 1 euro per maand omhoog. De belbudget abonnementskosten blijven gelijk.

Voor Vast Bellen gaan de wijzigingen in per 1 augustus, voor de overige wijzigingen geldt dat het ingaat per 1 juli.

Extra dienst

Het tarief van de extra dienst “Vast Telefoonnummer” van het 2017 internetabonnement wordt verhoogd met 1 euro. Dat wordt dus 2 euro per maand.

Prijswijziging beltarieven

De beltarieven (starttarief en gesprekskosten) gaan omhoog met 1 cent. Dat betekent dat beide van €0,14 cent naar €0,15 cent gaan. In het geval van een BelVrij PSTN-abonnement (Vaste Telefonie) gaat het van €0,15 cent naar €0,16 cent (buiten de bundel). De gesprekstarieven voor BelBasis wijzigen niet.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de reden voor de tariefswijziging?
Wij wijzigen de tarieven om ook de komende tijd verder te investeren zodat wij de kwaliteit, stabiliteit en veiligheid van onze producten en dienstverlening nog verder voor u kunnen verbeteren. Daarom voeren wij voor de internetabonnementen een inflatiecorrectie door en voor de Vast Bellen en Digitenne abonnementen een verhoging van 1 euro.

Waarom corrigeert KPN de internetabonnementen en deels de Vast Bellen abonnementenprijzen voor inflatie? 
In Nederland stijgen elk jaar de prijzen van producten en diensten door inflatie. Wij hebben hier ook mee te maken omdat kosten die we maken door deze inflatie stijgen. Wij volgen de verhoging van de inflatie van 2,6% gemiddeld over heel 2019. Dit is volgens de CBS Consumentenprijsindex.

Hoe ben ik geïnformeerd over de abonnementswijzigingen?
Wij informeren je via e-mail of brief over het doorvoeren van inflatiecorrectie en de andere abonnementswijzigingen. We sturen de e-mails en brieven in de maand mei 2020.

Ben ik door de abonnementswijzigingen nu contractvrij?
Ja, mocht je nog binnen contract zijn, dan ben je contractvrij totdat de wijziging ingaat.

Geldt de inflatiecorrectie ook voor mij?
Als de inflatiecorrectie op een van jouw abonnementen van toepassing is, wordt hier melding van gemaakt in de e-mail of de brief. Op je contract of facturen vind je terug van welke abonnement(en) je gebruik maakt. Wij voeren vooral op de oudere internetabonnementen de inflatiecorrectie door.

Gelden de nieuwe beltarieven ook als ik BelOnbeperkt heb?
Als je een belbundel hebt voor onbeperkt bellen dan gelden de gewijzigde beltarieven alleen als je belt buiten de BelOnbeperkt periode. Als je BelOnbeperkt Altijd hebt dan gelden de nieuwe beltarieven niet voor jou. Dan betaal je immers niet los voor bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Voor Vast Bellen geldt dat ook buiten de Belvrij Altijd of Belvrij Avond en Weekend periode.

Ik heb een glasvezel abonnement besteld en krijg deze over een tijdje geleverd. Geldt deze tariefswijziging ook voor mij?
Ja. Deze tariefswijziging geldt ook voor jou zodra je abonnement actief wordt.

Naast deze prijswijzigingen, komen er een aantal zenderwijzigingen per 1 juli.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.