2°C | Amsterdam

Laatste windmolen in Windpark Wieringermeer komt er

SLOOTDORP – De laatste windturbine van Windpark Wieringermeer mag worden gebouwd. Omwonenden van de beoogde windmolen in Slootdorp maakten woensdag tevergeefs een gang naar de rechter om de bouw van de molen tegen te houden. Zij kregen ongelijk van de bestuursrechter in Haarlem.

Energieconcern Vattenfall heeft met het windpark in Wieringermeer op dit moment al het grootste park van Nederland op dit gebied. De locatie is november vorig jaar in gebruik genomen, maar de laatste turbine laat nog even op zich wachten. Inwoners van Slootdorp zijn van mening dat er in de procedure veel mis is gegaan. Bovendien zijn ze bang voor overlast.

De gemeente Hollands Kroon heeft een vergunning verleend voor het plaatsen van de laatste windmolen. Dat wordt door de tegenstanders aangevochten. Volgens hen had de gemeente nooit mogen instemmen.

De advocaat van Vattenfall riep de rechter tijdens de zitting op haast te maken. Verdere vertraging van de bouw van de windmolen kost volgens haar 20.000 euro per dag. De raadsvrouw vond dat de tegenstanders alles doen om Vattenfall dwars te zitten. De inwoners van Slootdorp ontkenden dat ze de energiereus willen dwarsbomen.

De bestuursrechter gaf gehoor aan de oproep van de raadsvrouw. Zij deed al na een uur na de afsluiting van de rechtszaak uitspraak. Het oordeel van de rechter was dat de economische belangen van Vattenfall in deze kwestie zwaarder moeten wegen dan de bezwaren van de omwonenden. De laatste windmolen in het windpark komt er dus.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.