2°C | Amsterdam

LADA verzet zich tegen uitbreidingsplannen Royal ZAP.

VAN EWIJCKSLUIS – Het college is voornemens aan Royal ZAP vergunning te verlenen voor uitbreiding door het bouwen van een nieuwe loods toe te staan. De fractie wijst dat af en ziet verplaatsing naar de Kerkweg als de oplossing voor het oplossen van de overlast die dit bedrijf in Van Ewijcksluis veroorzaakt. Bovendien is Royal ZAP geclassificeerd in milieucategorie 4 en dat is niet toegestaan op het bedrijventerrein in Van Ewijcksluis dat bestemming tot 3 heeft.
Peter Couwenhoven zegt: ,,Probleem is dat de provincie deze verplaatsing niet toestaat. Er zijn door verschillende fracties vragen gesteld in provinciale staten en er lijkt enige beweging te komen. Verplaatsing van ZAP naar de Kerkweg, waar het bedrijf al zeven jaar grond in eigendom heeft, is de beste oplossing.
Lees ook: Inwoners van Ewijcksluis hebben pech, uitbreidingsplannen ZAP niet tegen te houden zet wethouder
Het bedrijf zit daar op een goed bereikbare locatie waar het geen overlast veroorzaakt en het komt de leefbaarheid van Van Ewijcksluis ten goede, waar toeristische en recreatieve ontwikkelen rond de haven nieuwe impulsen kunnen brengen. Verplaatsing naar de Kerkweg levert alleen maar winnaars op. LADA komt met een motie die het college oproept naar de provincie te gaan om de verplaatsing van Royal ZAP naar de Kerkweg mogelijk te maken.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.