2°C | Amsterdam

LADA wil kleinere afvalcontainer voor alleenstaanden


HOLLANDS KROON – Sinds de invoering van de derde afvalcontainer die speciaal voor plastic en blik is wordt de fractie van LADA overspoeld met vragen van alleenstaanden of zij die niet kunnen inruilen voor een kleinere afvalcontainer.

Veelste groot

De groep alleenstaanden geeft aan dat deze container voor hun veelste groot is en teveel ruimte inbeslag neemt. Alleenstaanden hebben nu eenmaal minder afval dan een gezin van meerdere personen.
Lada wil nu van het college weten of er een mogelijkheid is om deze grote containers om te ruilen voor een kleinere zoals in andere gemeenten wel mogelijk is.
HVC heeft al eerder aangegeven dat het leveren van een kleinere container wat hun betreft geen probleem is maar dat de beslissing bij Hollands Kroon ligt en deze heeft al laten weten voor 1 maat container voor iedereen te gaan en dat een kleinere container geen optie is.

Grijze container

Een ander probleem is de grijze container, sinds de invoering van de plastic/blik-container zijn vooral gezinnen de dupe van het nog maar 1x per maand legen van de grijze container. Deze zijn aan het eind van de maand overvol en vaak zo vol dat men de restafval wel in 1 van de andere containers moet gooien.
Veel bewoners willen dat de grijze container elke 3 weken wordt geleegd en zeker met de zomermaanden in aantoch zijn zij bang voor veel stankoverlast omdat de boel gaat rotten door de warmte.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.