2°C | Amsterdam

LADA wil van college Hollands Kroon zo snel mogelijk duidelijk over bezuinigingen thuiszorg

Hollands Kroon – LADA laat weten dat het zich volledig schaart achter de acties van afgelopen vrijdag toen boze thuiswerkhulpen het gemeentehuis in Anna Paulowna bezette, die later door de politie ongedaan werd gemaakt en bij veel inwoners in Hollands Kroon kwaadbloed heeft gezet. Vooral burgemeester Nawijn moet het ontgelden door zijn ‘bevel’ tot ontruiming van het gemeentehuis.
LADA laat nu in een persbericht weten dat de actie van afgelopen vrijdag laat zien hoe hoog de nood is door de bezuinigingen vanuit Den Haag. LADA schrijft: ,, Het extra geld dat de VNG in overleg met het kabinet heeft kunnen vrijmaken beschouwt LADA als geoormerkt geld dat voor 100% terecht moet komen waarvoor het bedoeld is: de zorg.
LADA hoopt ook dat afspraken over redelijke tarieven snel een feit zijn en fatsoenlijke cao lonen voor de thuiszorgmedewerkers haalbaar blijven. LADA dringt er bij het college op aan hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen.
LADA gaat niet over de omvang van de bezuinigingen zelf. Die zijn in Den Haag op voorstel van VVD en PvdA voorgesteld en door het parlement vastgesteld. Lokaal richten we ons op een sobere en transparante inzet van die middelen. Daarover zullen we ons voortdurend verantwoorden.”
Lees ook: Boze thuiszorgmedewerksters bezetten gemeentehuis Hollands Kroon
Samen met de gemeente Schagen is Hollands Kroon 1 van de weinige gemeenten in Noord-Holland die de extra gelden niet inzet om de thuiszorgmedewerkster een beter uurloon te geven waardoor de kans groot is dat de nieuwe eigenaar van TSN Thuiszorg niet met Hollands Kroon in zee wil gaan als het gaat om aanbieden van thuiszorg en de tientallen personeelsleden moeten worden ontslagen.
Lees ook: TSN Thuiszorg betaald salaris februari gewoon uit
De gemeente Medemblik heeft onlangs laten weten dat zij wel het uurloon fors heeft verhoogd, zij verhoogd het tarief van 21,75 euro naar 26 euro .
 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.