2°C | Amsterdam

LADA zet Henk-Jan Wittink uit de fractie.

HOLLANDS KROON – Met een kort persbericht heeft de politieke partij LADA het uit de partij zetten van Henk-Jan Wittink zichzelf in een politieke crisis geworpen. De fractie van LADA zegt in het persbericht dat zij krachtig afstand nemen van berichten op de facebookpagina van Henk-Jan Wittink waarin hij openlijk de vraag stelt of het niet tijd wordt om de VVD uit de coalitie ’te knikkeren’. 
De fractie van LADA schrijft dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over persoonlijke opvattingen richting andere partijen binnen de gemeenteraad van Hollands Kroon blijft Henk-Jan Wittink zijn facebookpagina gebruiken om daar zijn persoonlijke mening te ventileren zonder enig overleg met de LADA-fractie.
Hierop heeft de fractie van LADA besloten om het vertrouwen in Henk-Jan Wittink op te zeggen en hem uit de fractie van LADA te zetten. Of Henk-Jan Wittink nu op persoonlijke titel doorgaat is nog niet duidelijk.
Henk-Jan Wittink laat weten dat hij met 889 voorkeurstemmen is gekozen in de gemeenteraad van Hollands Kroon en dat deze 889 stemmen goed waren voor 2 zetels. Wittink laat verder weten dat hij gewoon raadslid blijft en ook lid zal blijven van LADA. tijdens de aankomende ledenraadvergadering van 30 mei aanstaande zal over het uit de fractie zetten van Wittink worden gesproken. Wittink zelf ziet grote kans dat de meerderheid van de leden tegen het eenzijdig besluit van de fractie zal stemmen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.