Lammetjesverkrachter Texel slaat weer toe

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

TEXEL – Gistermiddag is er op Texel een lammetje gevonden met druppels bloed rond de vagina. Dierenarts David Tijssen doet aangifte bij de politie: “Hier word je niet vrolijk van”.
Het lammetje werd gevonden tussen een andere groep schapen. Het dier hoorde daar niet thuis. Iemand heeft het lammetje dus verplaatst. Dierenarts David Thijssen zag de verwonding aan de vulva en heeft de zware verdenking dat het door iemand is toegebracht, meldt NH.
“Het is bijna onmogelijk dat zoiets per ongeluk gebeurt. Bovendien hoorde het lammetje daar niet. Daarnaast is dit niet de eerste keer dat een lammetje of jong schaap met verwondingen aan de vulva wordt gevonden.” Dit is het vierde geval dat de dierenarts onder ogen krijgt. In januari was er nog een jong schaap dat zo zwaar toegetakeld was dat het bezweek aan zijn verwondingen.
Sociale controle
“Harde bewijzen hebben we nog niet, maar dit is te toevallig allemaal. We willen erover in gesprek met de politie. Thijssen hoopt ook de sociale controle rond de schapen op Texel te vergroten. “Camera’s ophangen heeft niet zo’n zin. We hopen dat de Texelaars hun ogen en oren open houden.”
Met het lammetje dat gisteren werd gevonden gaat het naar omstandigheden goed. Na een korte zoektocht via social media is het dier terug bij haar moeder.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category