2°C | Amsterdam

Lammetjesverkrachter Texel slaat weer toe

TEXEL – Gistermiddag is er op Texel een lammetje gevonden met druppels bloed rond de vagina. Dierenarts David Tijssen doet aangifte bij de politie: “Hier word je niet vrolijk van”.
Het lammetje werd gevonden tussen een andere groep schapen. Het dier hoorde daar niet thuis. Iemand heeft het lammetje dus verplaatst. Dierenarts David Thijssen zag de verwonding aan de vulva en heeft de zware verdenking dat het door iemand is toegebracht, meldt NH.
“Het is bijna onmogelijk dat zoiets per ongeluk gebeurt. Bovendien hoorde het lammetje daar niet. Daarnaast is dit niet de eerste keer dat een lammetje of jong schaap met verwondingen aan de vulva wordt gevonden.” Dit is het vierde geval dat de dierenarts onder ogen krijgt. In januari was er nog een jong schaap dat zo zwaar toegetakeld was dat het bezweek aan zijn verwondingen.
Sociale controle
“Harde bewijzen hebben we nog niet, maar dit is te toevallig allemaal. We willen erover in gesprek met de politie. Thijssen hoopt ook de sociale controle rond de schapen op Texel te vergroten. “Camera’s ophangen heeft niet zo’n zin. We hopen dat de Texelaars hun ogen en oren open houden.”
Met het lammetje dat gisteren werd gevonden gaat het naar omstandigheden goed. Na een korte zoektocht via social media is het dier terug bij haar moeder.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.