2°C | Amsterdam

Lampionnenlint op de Afsluitdijk in de strijd tegen kanker


DEN OEVER – Duizenden lampionnen hebben afgelopen nacht de Afsluitdijk verlicht. Met het lint van licht vroeg het KWF-kankerbestrijding aandacht voor iedereen die met kanker te maken heeft. De opbrengst van de lampionnen is voor onderzoek naar de ziekte.
Al de hele dag waren vrijwilligers bezig met het plaatsen van ruim zesduizend lampionnen van Den Oever tot aan Friesland. Voor elk lichtje is een donatie gedaan aan het KWF. Eric Nottelman uit Den Helder twijfelde geen moment om mee te doen. Hij verloor in 2005 zijn vrouw toen 37-jarige vrouw Angela, die aan borstkanker leed. Eric bleef achter met twee kinderen.

Moeilijke momenten

Eric kreeg bij het monument op de Afsluitdijk een lampion en schreef daarop de naam van zijn overleden vrouw. Het verlies van zijn geliefde valt hem nog altijd zwaar. “Zeker met kerst als je met familie zit, zijn het nog moeilijke momenten. Dan denk ik terug aan hoe het was als gezin. Iedere lampion staat voor een herinnering aan iemand die aan kanker is overleden of nu strijd tegen kanker. Het geeft een gevoel dat je er niet alleen voor staat.
De Afsluitdijk was vanaf vrijdagavond tot vanochtend vroeg verlicht. Eric heeft zijn lampion voor Angela tussen de andere lichtjes gezet. Hij rijdt langs “zodra het goed donker is” om te zien hoe het eruit ziet.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.