2°C | Amsterdam

Langere openingstijden sluizen Hollands Kroon

Hollands kroon – Tijdens het vaarseizoen, dat begint op 16 april en eindigt op 15 oktober 2016, verruimen we de bedieningstijden van de Haukessluis en de Stontelersluis. In deze periode bedienen we de sluizen 7 dagen per week van 10.00 tot 18.00 uur. De Haukessluis ligt tussen het Amstelmeer en Slootvaart en de Stontelersluis bij Den Oever in de Den Oeversevaart, beide in de gemeente Hollands Kroon. De sluizen maken deel uit van de 100 km vaarwegen die Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met de provincie Noord Holland beheert.
Voorheen bedienden wij beide sluizen slechts twee uur per dag van maandag t/m zaterdag. De forse uitbreiding van de bedieningstijden (28 uur extra!) is financieel mogelijk gemaakt door de provincie. ODV-Maritiem levert de sluiswachters. Met de verruiming van de bedieningstijden gaat een lang gekoesterde wens van ‘bootjesmensen’ in vervulling om de kop van Noord-Holland beter te ontsluiten voor de recreatie- en beroepsvaart.
Evaluatie in 2020
De uitbreiding van bedieningstijden geldt voorlopig voor de komende vier jaar. We onderzoeken in deze periode wat het effect is van de verruiming van de bedieningstijden op het scheepvaartverkeer van zowel de recreatie- als de beroepsvaart. Overigens hebben deze sluizen naast de scheepvaartfunctie voor het hoogheemraadschap vooral een waterkerende functie.
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.