2°C | Amsterdam

Laurenskerk Kolhorn exposeert schilderijen van Gerard Mooy

KOLHORN – Met het doorknippen van het veiligheidslint voor de deur van de Laurenskerk in Kolhorn werd zaterdag door Rob Veenman, loco-dijkgraaf Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de expositie van Gerard Mooy geopend.

Sluiswachter en schilder Gerard Mooy maakt al ruim 20 jaar schilderijen van geringe afmeting. ‘Hou het klein’ is zijn leidraad. Polders en water inspireren hem. 

In de expositie in Kolhorn hangen 27 schilderijen van Mooy. In een interview met Noordkop Centraal verslaggever Joop Luten gaat Gerard in op zijn ontwikkeling als schilder, het kleurgebruik en de inhoud van zijn werk.  Een aantal bezoekers vertelt hoe zij het werk van Gerard Mooy ervaren. 

De tentoonstelling is een activiteit van ’Kunst in Kolhorn’, een initiatief van de Laurenskerk om kunst en bezoekers aan Kolhorn te binden en te betoveren. 

De entree is € 1,-, die geheel ten goede komt aan het kerkfonds. De expositie is woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Via mediapartner: Noordkop Centraal

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.