2°C | Amsterdam

Leasebedrijf vindt actie chauffeurs leerlingenvervoer buiten proportioneel. ‘wij zijn ook slachtoffer’

ALKMAAR – Alles draaide vandaag in de rechtbank om het wel of niet teruggeven van de door de chauffeurs die in dienst waren van het nu failliete vervoersbedrijf Klomp en via het retentierecht de personenbusjes bij zich hielden om zo een grotere kans te maken op uitbetaling van achterstallig salaris.
De busjes zijn door de chauffeurs aan de ketting gelegd en zolang er geen definitief uitspraak is van de rechter zullen deze ook aan de ketting blijven liggen, dit tot grote spijt van het leasebedrijf dat eigenaar is van de busjes. De woordvoerder van het bedrijf laat weten dat het niet kunnen inzetten van deze busjes het bedrijf per busje 1000 euro per maand kost. Maar ook zegt het bedrijf geen partij te zijn in het faillissement van Klomp maar ook benadeelde en nu nog meer omdat de busjes niet ingezet kunnen worden.
Lees ook: Chauffeurs failliete Klomp leggen beslag op busjes
De FNV hoopt met deze uitspraak jurisprudentie te krijgen zodat ook andere werknemers van failliete bedrijven gebruik kunnen gaan maken van het retentierecht. Dde zaak is uniek en dus is er geen goede jurisprudentie en kan dus voorbeeld worden.
De rechter bood nog aan te bemiddelen zodat het bedrijf alvast de busjes zou terugkrijgen terwijl de gedaagden hun recht op retentie zouden behouden (en dus hun achterstallig salaris bij van Mossel konden blijven claimen). De chauffeurs willen dat wel maar het bedrijf wil graag een uitspraak ondanks dat het tot een lange juridische weg kan leiden. Volgens het bedrijf hebben ze al veel geholpen toen Klomp dreigde om te vallen, ze zijn nu ook slachtoffer van het faillisement en willen uit principe een uitspraak.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.