2°C | Amsterdam

Leerlingen Don Boscoschool Wieringerwerf telen tulpen voor 6-jarige Sofie.


WIERINGERWERF – Leerlingen van de Don Boscoschool telen hun eigen tulpen om geld in te zamelen voor de 6-jarige Sofie, die daar in groep 1-2 zit. Zij heeft een unieke stofwisselingsziekte waarvoor te weinig geld voor onderzoek beschikbaar is.
“Een half jaar na de geboorte begon ik te voelen dat er iets niet klopte”, vertelt moeder Nathalie Damman. Na heel veel onderzoek blijkt haar dochter Sofie de ziekte NBIAvoorheen het syndroom van Hallervorden-Spatz)te hebben. Een stofwisselingsziekte waardoor ijzer zich ophoopt in de hersenen.
Nathalie: “Ze is nu zes en een half maar zit op het niveau van een vierjarige. In haar tienerjaren is de verwachting dat ze snel achter uit zal gaan en dementie- en Parkinson-achtige verschijnselen zal ontwikkelen. In Nederland zijn drie kinderen bekend die aan deze ziekte lijden.”
Helpen
Omdat het zo weinig voorkomt wordt er maar weinig onderzoek naar gedaan. Stichting IJzersterk maakt zich er wel hard voor. De leerlingen van de Don Bosco school willen meehelpen. In samenwerking met Greenport Noord-Holland Noord kweken ze daarom nu hun eigen tulpen.
De vader van Maud Bakker heeft de installatie op school neergezet en de bollen geleverd: “Ja dat vind ik wel leuk”, zegt Maud. “De tulpen doen het goed en groeien nu met bijna een centimeter per dag.”
De leerlingen gaan lege flessen versieren om als vaas te dienen. Op vrijdag 27 januari om 12.30 kan er op de Don Boscoschool in Wieringerwerf geboden worden op de tulpen.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.