2°C | Amsterdam

Legodag Den Helder enorm succes (video)

Regionieuws – Enorme bergen Lego lagen vandaag te wachten op de kinderen die er gratis mee mochten komen spelen. De aanmeldingen stroomden binnen: “Helaas heb ik mensen moeten zeggen dat we vol zaten”, zegt organisator Ronald van der Bij

Door regioverslaggever Matthijs Gemmink
Van der Bij speelde vroeger zelf ook altijd met de Deense bouwsteentjes. Hij koos, mede daardoor voor een technisch vak. “Ik hoop dat de kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Het is belangrijk dat ze met hun handen en hoofd iets moois bouwen, wat dat ook is.”
Het evenement is gratis en ook dat is belangrijk. “Lego is best duur en lang niet iedereen kan het betalen. We willen dat iedereen hier terecht kan daarom vragen we ook geen geld. Als mensen iets willen bijdragen dan graag in de vorm van Lego.” 
Op deze eerste Helderse Lego-dag is er plaats voor 25 kinderen. Er waren meer dan 100 aanmeldingen: “Toen het begon binnen te stromen heb ik meteen laten weten dat we vol zaten. Een aantal mensen die op de wachtlijst stonden, konden door afmeldingen toch nog mee doen.”
Ronald van der Bij wil in de toekomst nog veel meer van dit soort dagen organiseren. “Dit is pas het begin, ik hoop dat we later ook in buurthuizen terecht kunnen bijvoorbeeld. Er is dan ook nog veel meer Lego nodig! Mensen die het hebben liggen en het willen doneren moeten maar even op de Facebookpagina kijken. We komen het desnoods ophalen.”

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.