Lentetuin Breezand, start sprookjesachtig mooi (videoreportage)

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Breezand – “De decors en de bloemen zijn nog mooier dan andere jaren”, zegt één van de vele bezoekers die op de eerste dag voor publiek naar de Lentetuin is afgekomen. Vanwege de voorjaarsvakantie zijn er veel kinderen die genieten van het thema “Sprookjes bestaan op de Lentetuin.”

Er worden ontzettend veel foto’s gemaakt van alle bloemen. Met telefoons, maar ook met grote telelenzen worden de bloemen digitaal vastgelegd. “Ze zijn niet allemaal scherp”, lacht een meisje. Samen met een vriendin loopt ze door de grote hal die is omgetoverd tot een grote sprookjestuin.
Een reportage van regioverslaggever Matthijs Gemmink
De verhalen over Hans en Grietje, Doornroosje en Roodkapje zijn allemaal verwerkt in de bloemenpracht. Tijdens een wandeling langs alle bloemen kom je de sprookjes vanzelf tegen. Het vrolijke thema en alle kleuren lijken het voorjaar alvast te introduceren bij de bezoekers: “Ik word hier helemaal vrolijk van. Ik krijg zelfs al het zomergevoel!”
Zo’n 140 vrijwilligers hebben er maanden keihard aan gewerkt om de Lentetuin op te bouwen, vertelt voorzitter Frank van den Hoek. “Het bestuur is al in augustus begonnen en begin 2016 is de opbouw echt gestart. Het is een prachtig evenement en daar steken we graag al onze tijd in.”
De Lentetuin in Breezand is vanaf vandaag tot en met maandag geopend. Elke dag om 10.00 uur gaan de deuren open en deze sluiten weer om 22.00 uur. Alleen op maandag gaat de Lentetuin om 20.00 uur dicht.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category