2°C | Amsterdam

Let op, de teken liggen weer op de loer


HOLLANDS KROON – De kans dat je deze week door een teek wordt gebeten, is erg groot. Daarvoor waarschuwt de Stichting Tekenbeetziekten.
De afgelopen weken waren er al diverse meldingen van tekenbeten in onze provincie. Met name langs de kust bij Zandvoort en Castricum zijn er veel beten gemeld.
De tekenactiviteit is volgens de stichting vanaf deze maand tot ver in de zomer continu hoog. Op de website tekenradar.nl is een kaart te zien die laat zien hoe actief tekennimfen zijn. De nimf is het tweede stadium van de teek en de meest verraderlijke. De meeste mensen worden door een nimf gebeten. Uit de kaart valt op te maken dat dat de kans daarop ook de komende week “zeer hoog” is.
De tekenverwachting zegt alleen iets over de kans om gebeten te worden door een nimf, maar zegt niets over het aantal teken in een bepaald gebied of het aantal besmette teken. De verwachting wordt gebaseerd op weersomstandigheden en -verwachtingen en het moment van het jaar.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.