Linda Mechielsen (Wieringerwaard) winnares eerste Westfriese Foklore Kap en Dek

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERWAARD – De nieuwe miss West-Friese foklore, Linda Mechielsen, opende het nieuwe seizoen van de donderdagse marktdagen in Schagen. In een Friese sjees rijdt zij tien weken vooraan in de optocht, gevolgd door honderden mensen die in streekdracht lopen of in een antiek rijtuig zitten.
Het oudroze zijden kostuum van de nieuwe miss is gemaakt op de kostuumcursus van de Commissie Kap en Dek van het Westfries Genootschap. Samen met andere cursisten meldde zij zich aan voor de verkiezing die vorige week donderdag in Slothotel Igesz in Schagen plaatsvond. Twaalf kandidaten dongen mee naar de titel; hier en daar werd een plooi recht getrokken, kaphoeden opgezet en pelerines omgeslagen. Onderwijl liepen de juryleden al keurend rond ter voorbereiding op hun eindoordeel.
In de eerste ronde presenteerden de dames zich aan de arm van spreekstalmeester Jos van Leeuwen. In de volgende ronde werd het kostuum in het bijzonder beoordeeld. Na de pauze kwamen zes finalisten uit in de laatste keuring. Het toeval wil dat deze zes finalisten allen hun kostuum maakten op de kostuumcursus van Kap en Dek. De uitslag was als volgt: 1. Linda Mechielsen uit Wieringerwaard, 2. Lies Smit uit Wognum en 3. Marita Schoonheijm uit Hem.
Op dit succes is de commissie Kap en Dek bijzonder trots. In september begint een nieuw cursusseizoen. Naast kostuumnaaien wordt ook een cursus kapnaaien gehouden. Boerenhoedjes opknappen en hullen plooien volgen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category