2°C | Amsterdam

Linda Mechielsen (Wieringerwaard) winnares eerste Westfriese Foklore Kap en Dek

WIERINGERWAARD – De nieuwe miss West-Friese foklore, Linda Mechielsen, opende het nieuwe seizoen van de donderdagse marktdagen in Schagen. In een Friese sjees rijdt zij tien weken vooraan in de optocht, gevolgd door honderden mensen die in streekdracht lopen of in een antiek rijtuig zitten.
Het oudroze zijden kostuum van de nieuwe miss is gemaakt op de kostuumcursus van de Commissie Kap en Dek van het Westfries Genootschap. Samen met andere cursisten meldde zij zich aan voor de verkiezing die vorige week donderdag in Slothotel Igesz in Schagen plaatsvond. Twaalf kandidaten dongen mee naar de titel; hier en daar werd een plooi recht getrokken, kaphoeden opgezet en pelerines omgeslagen. Onderwijl liepen de juryleden al keurend rond ter voorbereiding op hun eindoordeel.
In de eerste ronde presenteerden de dames zich aan de arm van spreekstalmeester Jos van Leeuwen. In de volgende ronde werd het kostuum in het bijzonder beoordeeld. Na de pauze kwamen zes finalisten uit in de laatste keuring. Het toeval wil dat deze zes finalisten allen hun kostuum maakten op de kostuumcursus van Kap en Dek. De uitslag was als volgt: 1. Linda Mechielsen uit Wieringerwaard, 2. Lies Smit uit Wognum en 3. Marita Schoonheijm uit Hem.
Op dit succes is de commissie Kap en Dek bijzonder trots. In september begint een nieuw cursusseizoen. Naast kostuumnaaien wordt ook een cursus kapnaaien gehouden. Boerenhoedjes opknappen en hullen plooien volgen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.