Loopring verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Loopring koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Loopring. Maar wat is Loopring precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Loopring om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Loopring.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Het gedecentraliseerde en geautomatiseerde uitwisselingsprotocol Loopring is een interessant project waar we eens dieper op induiken

Wat is Loopring?

Loopring-protocol is Layer-2 Ethereum-oplossing dat snelle en schaalbare gedecentraliseerde applicaties (DApps) mogelijk maakt. Loopring heeft tot doel de behoefte aan gecentraliseerde uitwisselingen te verminderen en handelaren toegang te geven tot wereldwijde crypto-liquiditeit.

Het project is in 2017 opgericht door Daniel Wang, een voormalig software-engineer van Google. De belangrijkste problemen die Loopring probeert op te lossen zijn transparantie, snelheid en veiligheid. In december 2019 werd het mainnet ingezet. Tegenwoordig ontwikkelt de Loopring Foundation, een non-profitorganisatie die opereert vanuit Shanghai, het project.

Volgens de whitepaper is Loopring een open protocol voor het bouwen van een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol (DEX) op de Ethereum-blockchain. Om de belangrijkste problemen met on-chain-uitwisselingen te compenseren, zoals doorvoer, snelheid en hoge transactiekosten, voert Loopring alle berekeningen off-chain uit en maakt gebruik van zero-knowledge om betrouwbare handel te behouden.

LCR

LRC is het ERC20-token van het Loopring open-protocol dat voor het eerst werd gelanceerd tijdens de ICO in augustus 2017 waarbij het $ 45 miljoen aan Ethereum (ETH) opbracht. Een groot deel van het bedrag werd echter teruggegeven aan de investeerders vanwege de toenmalige actieve regelgeving in China. De rest van het geld werd gebruikt voor de ontwikkeling van het Loopring-protocol.

Loopring verwachting

Hoe werkt Loopring?

Loopring vertrouwt op de Ringminers. Deze ringminers zorgen ervoor dat de geplaatste orders gedeeltelijk wordt vervuld. Dit gebeurt door middel van een orderring. Gebruikers die dit doen krijgen een hiervoor een beloning vergoeding in LRC.

Zodra de orders afgerond zijn zullen de smart contract van Loopring de orders controleren voordat deze daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden. Wanneer alles goedgekeurd is stuur de smart contract het geld naar de ontvangers.

In tegenstelling tot andere gedecentraliseerde exchanges platformen maakt Loopring gebruik van orderrings en order sharing.

Een order ring zorgt ervoor dat ring matching mogelijk is waarbij transacties elkaars orders kunnen aanvullen. Mocht er bijvoorbeeld een order niet of gedeeltelijk worden voltooid kan Loopring ervoor zorgen dat de orders worden opgesplitst in deelbestelling totdat het orderbedrag alsnog vervuld kan worden.

Zero Knowledge Rollup

Loopring is een Zero-Knowledge Rollup (zk-Rollup) protocol. Het combineert slimme Ethereum-contracten en Zero-Knowledge (ZK)-circuits om veilige en schaalbare DEX’en en AMM’s te bouwen. De zk-Rollup was het eerste protocol dat op het Ethereum-netwerk werd ingezet en markeerde het begin van het tijdperk van Layer-22 schaling. Het Loopring-protocol stelt iedereen in staat zijn eigen zk-Rollups en producten te bouwen en uit te voeren.

De voordelen van het gebruik van het zk-Rollups-systeem voor het vastleggen van transacties zijn

 • Snelle transacties: de status wordt onmiddellijk geverifieerd nadat de bewijzen naar het mainnet zijn verzonden.
 • Veilig en gedecentraliseerd: gegevens die nodig zijn om de status te herstellen worden opgeslagen op Layer-1.

De nieuwste versie die is geïmplementeerd, is Loopring 3.8 dat een krachtige en veilige oplossing voor gedecentraliseerde protocollen vormt.

De concurrenten van Loopring

Er zijn heel veel laag 2-oplossingen die proberen de schaalbaarheid en transactiesnelheid en hoge kosten van het Ethereum-netwerk (Layer- 1) te repareren. De belangrijkste concurrenten van Loopring zijn:

 • Polygon, voorheen bekend als Matic, is een platform waarmee ontwikkelaars op Ethereum gebaseerde DApps op een meer geoptimaliseerde manier kunnen implementeren. Polygoonoplossingen zijn zeer schaalbaar.
 • Cartesi is een schaaloplossing voor Ethereum die de problemen van schaalbaarheid, hoge transactiekosten en compatibiliteitsproblemen aanpakt.
 • Arbitrum biedt interoperabiliteit met het Ethereum-netwerk en stelt Solidity-ontwikkelaars in staat om cross-compatibele DApps te bouwen. Het biedt ondersteuning voor sidechain-aggregatie van transacties (rollup-technologie).
 • ParaState, ondersteund door Polkadot, is een alternatief voor de Ethereum Virtual Machine en biedt volledige compatibiliteit met Ethereum DApps.
 • Optimism is een schaaloplossing die verbeterde transactiesnelheid en lagere kosten biedt. Het maakt off-chain UI’s en portefeuilles mogelijk.
 • xDAI Side Chain is een schaaloplossing voor Ethereum, die transactieverwerking op een zijketen mogelijk maakt, wat de snelheid verbetert en de kosten verlaagt.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Loopring project

Loopring heeft de eerste versie van het protocol in december 2017 uitgebracht. In de loop van de geschiedenis van Loopring is het project vijf keer bijgewerkt en de nieuwste versie is Loopring 3.8. Het team heeft onlangs een nieuw document uitgebracht, Design Doc, ter vervanging van de whitepaper en biedt bijgewerkte informatie over het Loopring-project.

De tweede versie van het protocol werd precies een jaar na de eerste versie uitgebracht. De upgrade omvatte een efficiëntere ringafwikkeling, extra manieren om bestellingen aan te maken en een nieuw vergoedingsmodel.

In december 2019 werd Loopring 3.0 uitgebracht. Dit was het eerste zk-Rollup gedecentraliseerde uitwisselingsprotocol op het Ethereum-mainnet. In december 2020 lanceerde het team Loopring Exchange v2, gebaseerd op het Loopring-protocol 3.6. In deze periode werd ook de Loopring Wallet gelanceerd.

Vanaf het derde kwartaal van 2021 ondersteunt Loopring NFT-munten, -handelen en -overdrachten rechtstreeks op L2 voor zowel ERC721- als ERC1155-tokenstandaarden. Loopring Smart Wallet wordt ingezet op Ethereum en Arbitrum.

Belangrijke partners van Loopring zijn op dit moment:

 • Blockchain bij Berkeley
 • O3-portemonnee: de toonaangevende leverancier van NEP5-portemonnee in het NEO-ecosysteem
 • GameStop (r/gme) is een nieuwe partner om een ​​NFT-marktplaats te ontwikkelen.

Loopring koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Loopring nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Loopring. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik Loopring (LCR) kopen?

LCR crypto coinWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om LCR te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen.  

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Loopring koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

LCR kopen

Loopring staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit LCR voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Loopring. 

Conclusie

Loopring is een Layer 2-oplossing die hoopt de manier waarop crypto wordt verhandeld te veranderen en voordelen te bieden aan alle cryptohandelaren. Door aspecten van gecentraliseerde en gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) te combineren, hoopt Loopring een krachtige nieuwe uitwisseling te creëren die veilig snelle transacties kan bieden tegen lage kosten.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category