Lutjewinkel bloeit op dankzij nieuwe dorpshuis

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.


LUTJEWINKEL – Met vier man sterk is Stichting Cultuurhuis de Kolk hard aan het werk om een dorpshuis op te richten in de oude school. Het dorp heeft een nieuw centrum nodig, vinden ze, om de leefbaarheid op peil te houden. Verslaggever Matthijs Gemmink nam een kijkje en maakte bovenstaande reportage.
“Dit is het!”, zegt Paul Kramer. “Dit is ons gebouw, van ons allemaal.” Tot vorig jaar was basisschool de Kolk het sociale hart van het dorp. Al jaren nemen de voorzieningen af en komt het dorpsgevoel onder druk te staan. “We zien ook wel jonge mensen vertrekken en de reuring dreigt weg te gaan.”

Kloppend hart

“Dit moet een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Waar ruimtes worden gehuurd, waar cursussen- en taallessen kunnen worden gegeven”, vertelt Marja Beemster van de stichting. Van sport tot cultuur, voor alle disciplines is er ruimte. “Dit moet het kloppend hart worden van Lutjewinkel”, vult Paul Kramer aan.
“Dit is de oude kleuterschool, peuteropvang”, zegt bestuurslid Jan Schreur. “Hier hopen we twee muziekstudio’s in te richten.” Tijdens een rondleiding door het pand is te zien dat er al hard gewerkt is. De muren zijn weer helemaal knap gemaakt.

Ruimte voor ideëen

De exploitatie is inmiddels rond, maar er is nog ruimte voor nieuwe ideeën en plannen. Nieuwe gebruikers van het pand kunnen zich via de Facebookpagina van de stichting melden. De stichting hoopt in juli, een jaar na de sluiting van de school, de sleutels in handen te krijgen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category