2°C | Amsterdam

Maedilon/VZV begint sterk in de eredivisie.

‘T VELD – De damesselectie van Maedilon/VZV is de competitie gestart met een nipte overwinning op Handbalclub Venlo. Het werd 25-26 in het verre Limburg. Venlo eindigde het afgelopen seizoen in de middenmoot en speelde mee in de kampioenspoule. Het komt al voor het zesde jaar uit in de eredivisie. Dus winst op deze vereniging laat zien, dat ze het hoogste niveau aankunnen. Al zal reëel gezien de top een maatje te groot zijn.
Een verslag van: Joep Hageman. (verzorger VZV)
Voor zo’n 100 toeschouwers begon om 19.00 uur de wedstrijd. Helaas waren er maar weinig toeschouwers uit ’t Veld meegereisd met de bus van Van Diepen. Hopelijk gaan de volgende keer meer mensen mee ipv de strijd via de app te volgen. Venlo beschikt over een goede opbouwrij en snelle hoeken. En op de cirkel staat een grote stevige meid. Ze willen graag een snel spelletje spelen net zoals Maedilon/VZV.
Hoewel Venlo mocht beginnen kwam de openingsgoal van de hand van Joyce Hillen. De speelsters van coach Richard Curfs waren gewaarschuwd en kwamen via een break langszij. De openingsfase was voor de Venlonaren. Ze kwamen met 4-2 voor. Doelpunten van Lotte Prak en Lotte Houtenbos trokken de stand weer gelijk. Bij de stand 4-3 ranselde Amber Zomerdijk een zevenmeter worp uit haar doel. Zij stond sterk te keepen. Ze had vooral een goede kijk op de ballen van de hoekspeelsters door lang te wachten op hun schoten. Maedilon/VZV kwam steeds beter in de wedstrijd en nam zelfs een 4-6 voorsprong. Bij  8-7 zou Venlo voor het laatst op een voorsprong staan.  Vlak voor het rustsignaal  gooide Amber Zomerdijk een perfecte aangooi op de weg sprintende Lotte Houtenbos, die doel trof. Zo kon Maedilon/VZV  de kleedkamer opzoeken met een punt voorsprong.  9-10.
De tweede helft begon voortvarend. Binnen 10 minuten stond de Noord Hollandse ploeg met 11-17 voor. Vooral Linsey Perre wist meerdere malen vanaf de cirkel te scoren. Zij zou zelfs topscoorster van de avond worden met maar liefst 8 doelpunten. Ze had volgens haar nog nooit zoveel keer in een wedstrijd gescoord. Maar ook haar ploeggenoten speelden in deze fase sterk. Venlo bleef achter de feiten aanlopen. Lange tijd bleef het verschil op 5 punten hangen. Maar de buit was nog niet binnen. Venlo kroop langzaam dichterbij doordat de scheidsrechters speelsters van Maedilon/VZV voor twee minuten naar de kant stuurden en een zevenmeter worp toekenden. Zo stonden ze zelfs twee maal in dubbele onder-tal op het veld.
Bij 21-23 was het verschil teruggelopen naar twee punten. En 36 seconde voor tijd nog maar een punt. 24-25. Gelukkig had Maedilon/VZV balbezit en wist Lisanne Kolken het doel te vinden. Dat Venlo in de laatste seconde van de wedstrijd nog scoorde was niet belangrijk meer. De eerste winst in de eredivisie was binnen!
Doelpunten: Linsey Perre 8, Joyce Hillen 5, Lotte Houtenbos 4, Lotte Prak 3, Jane Kramer 2, Lisanne Kolken 1, Albertine Abube 1, Dymphie Keesom 1, Kim Jimmink 1.
Zaterdag 10 sept. Maedilon/VZV Ds.1 – Westfriesland/SEW Ds.1 aanvang 20.30 u. Sporthal ‘t Zijveld. Voorwedstrijd Heren 1 VZV H.1 – U.S. H.1 aanvang 18.45 u. Sporthal ‘t Zijveld. Supporters het wordt het wordt waarschijnlijk afgeladen vol bij deze Noord-Hollandse Derby met een voorwedstrijd van Heren 1 tegen U.S. Kom op tijd, ga zondag met z’n allen naar de KerKmis in de Kermistent in Zijdewind. om half 10 dan kan je ook de handbalkraker zien.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.