2°C | Amsterdam

Maedilon/VZV bijzonder sterk tegen opponent Venlo!

’t VELD – Maedilon/VZV heeft zaterdagavond een puike pot handbal laten zien in Sporthal ‘t Zijveld waar de toeschouwers weer ouderwets van hebben genoten. Werd er in de laatste wedstrijden eigenlijk ver beneden hun kunnen gepresteerd en maar één puntje gehaald in de uitwedstrijd tegen E&O
In de wedstrijd tegen Venlo heeft het team van trainer/coach Betty Plasmeyer laten zien dat ze weldegelijk thuis horen in de Eredivisie. Met bij vlagen geweldig mooi aantrekkelijk handbal heeft VZV een zeer verdiende overwinning weten te behalen op Venlo, het team van trainer/coach Richard Curfs dat met 4 punten meer knap op de vierde plaats van de ranglijst staat.
Het was Carbooter Groep/Venlo die het eerste doelpunt al na 30 seconden in het VZV doel liet verdwijnen en een 0-1 voorsprong nam. Het was de jonge talent volle Jane Kramer die nog in dezelfde minuut met een venijnig schot de gelijkmaker liet aantekenen. Een wat vreemde twee minuten straf voor Lotte Prak koste VZV twee tegen doelpunten maar diezelfde Lotte Prak net weer binnen de lijnen na haar twee minuten straf scoorde met een hard onverwachts schot de 2-3.
Na de 2-4 voor Venlo scoorde Kim Jimmink 3-4 en bij de volgende aanval wist doelvrouw Amber Zomerdijk op fenomenale wijze een doelpoging van Venlo onschadelijk te maken en de razendsnelle Lisanne Kolken in een break te bereiken. Kolken liet keepster Sanne Hekking van Venlo kansloos wat de stand weer in evenwicht bracht 4-4, waarna Kim Jimmink VZV zelfs in de tiende minuut voor de eerste keer op voorsprong zette. Tot het rustsignaal van Scheidsrechters de Bruin & Akbulut ging de wedstrijd waarin keepster Amber Zomerdijk een uitblinkende rol vertolkte gelijk op, en het ene na het andere zeker lijkende doelpunt waaronder een strafworp uit haar doel wist te ranselen.
Door doelpunten van Lotte Prak, Britt Stegers en een break na alweer fabelachtige redding van Zomerdijk afgerond door Lisanne Kolken stond de stand 8-8 na 20 minuten op het score bord. Het was weer de goed op dreef zijnde Kim Jimmink die VZV voor de tweede keer voor rust op voorsprong zette 9-8. Venlo maakte weer gelijk 9-9 waarna VZV door een feilloos benutte strafworp door Dymphie Keesom weer op voorsprong kwam 10-9. Na een prima redding van Zomerdijk  scoorde Lotte Prak 11-9 en Britt Stegers 12-10 , in de laatst minuut voor rust scoorde Venlo nog een keer tegen. Ruststand 12-11 voor VZV.
Maedilon/VZV begon de tweede helft vol zelfvertrouwen, de eerste doelpoging van hun opponent werd door Amber Zomerdijk knap gekeerd maar kon de gelijkmaker niet verhinderen 12-12. Ondertussen groeide de al uitblinkend VZV keepster naar grootse hoogte, het was om moedeloos van te worden voor het verbeten door vechtende team uit Venlo die de punten ook best konden gebruiken. VZV begon langzaam afstand te nemen en leidde halverwege de tweede helft met 19-14 door onder meer doelpunten van goed op schot zijnde Kim Jimmink en Lotte Prak, Linsey Perre en Britt Stegers. Ondertussen stopte Amber Zomerdijk enkele strafworpen en verrichte ze meerdere fabelachtige reddingen. Met nog vijf minuten te gaan had VZV nog steeds een florissante voorsprong 23-17 en gunde coach Betty Plasmeyer ook Maud Kruijer, Florance Kos, en Djazzmin Trabelsi de nog resterende spel minuten.
Monique Wit kwam nog voor de uitblinkende Zomerdijk onder de lat en mocht de jonge talent volle Renée Kolken ook haar debuut in het eerste team en de Eredivisie maken. Allen vielen ook nog eens zeer verdienstelijk in door ook nog een doelpuntje voor hun rekening te nemen en waar ook de debuterende Renée Kolken met enkele mooie acties een prima aanwinst bleek te zijn en ook de sterk keepende Venlo keepster Hekking met een mooi doelpunt uit de hoek wist te passeren.
Het laatste doelpunt tegen het hoger geklasseerde Venlo van het veelbelovend en uitstekend spelende VZV werd gescoord door Maud Kruijer die op de valreep nog een toegekende strafworp verzilverde.
Eindstand 26-21.
Doelpunten : Kim Jimmink 7, Lotte Prak 6, Britt Stegers 3, Lisanne Kolken 2, Dymphie Keesom 2, Linsey Perre 2, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1, Jane Kramer 1, Renee Kolken 1.
Zaterdagavond speelt VZV hun laatste en meest beladen Eredivisiewedstrijd van 2016 tegen streekgenoot SEW in Sporthal de Bloesem in Wognum. Aanvang 19.00 uur. Ook nu gaat de bus van Taxi van Diepen ook voor VZV supporters, opgeven bij [email protected] of tel. 06 557 039 06.

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.