2°C | Amsterdam

Maedilon/VZV wederom te sterk voor Carbooter Group/Venlo

’t VELD – Voor de tweede keer in deze competitie wint de ploeg uit ’t Veld van Venlo. De uitwedstrijd was nipt met 25-26 gewonnen. Nu werd het 26-21. De ploeg was ook enorm blij met dit resultaat. Er werd dan ook menig traantje weggepinkt na het laatste fluitsignaal. Maedilon/VZV had laten zien wat het waard is en het meest tevreden was iedereen met het vertoonde spel. 
Allereerst stond er een geweldige keepster op doel. Amber Zomerdijk stond als een dijk te keepen. Ze keerde bv liefst drie zevenmeter worpen. Daarvoor stond een goede dekking. Ook de aanval liep deze avond. Met gevarieerde patronen werd de Limburgse dekking soms weg gespeeld. En dan waren er natuurlijk nog de snelle breaks die er gelopen werden. Omdat Lotte Houtenbos en Albertine Abube geblesseerd op de bank zaten moesten nu de snelle Lisanne Kolken en de even snelle Kim Jimmink dit werk doen. Een van de mooiste doelpunten deze avond was een aangegooide bal van keepster Amber Zomerdijk op Kim Jimmink. Door zich lang te maken plukte ze met een hand de bal uit de lucht en in een vloeiende beweging wist ze te scoren.
De laatste 5 wedstrijden had Maedilon/VZV maar een punt behaald. Dit was het gelijke spel tegen E&O. Amber Zomerdijk verwoorde het aldus na de wedstrijd.” De beleving was even weg. We waren niet gretig genoeg. Er moest gewoon nog 10 % bij. We zijn vanavond uit een dalletje gekropen. Het was weer een team. Het stond weer als een huis. Vandaar de opluchting bij ons. We hebben laten zien dat we het wel kunnen.” En het publiek was weer nadrukkelijk aanwezig. Luidkeels en gesteund door de trommels werd de ploeg aangespoord. Maar zoals Amber opmerkte: “We moeten het eerst zelf laten zien.”
Aanvankelijk was het Venlo, dat op voorsprong kwam. Maar het verschil werd niet groter dan twee punten. Pas bij de stand 9-8 stond de thuisploeg voor het eerst voor. Er werd met hetzelfde verschil gerust. 12-11.
Maedilon/VZV was de tweede helft de betere van de strijdende partijen. Het liep langzaam weg. Het werd 15-12, 19-14, 20-16. Tijdens een time out wees coach Betty Plasmeyer de meiden erop goed uit te stappen op hun sterkste speelster Janiek van Sleeuwen en het middenblok goed gesloten te houden. Dit lukte en door een doelpunt van cirkelspeelster Florance Kos werd het 23-17. Met nog enkele minuten te spelen was de overwinning binnen. In de slotfase scoorde Renee Kolken haar eerste eredivisie doelpunt en wist Maud Kruijer vanaf de stip in de laatste seconde van de wedstrijd het laatste punt te scoren.
Nu resten nog twee wedstrijden dit jaar. Een competitie tegen SEW aanstaande zaterdag en begin december de halve finale van de regiobeker.  Doelpunten : Kim Jimmink 7, Lotte Prak 6, Britt Stegers 3, Lisanne Kolken 2, Dymphie Keesom 2, Linsey Perre 2, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1, Jane Kramer 1, Renee Kolken 1.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.