Maker verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Maker koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in dit project. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Maker om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Maker.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

MakerDAO is het meest gebruikte en een van de langstlopende projecten in het Decentralized Finance (DeFi) ecosysteem van Ethereum. Hoog tijd om daar eens dieper op in te duiken.

 

Wat is Maker?

Het Maker Protocol is één van de grootste dApps op de Ethereum-blockchain en wordt beheerd door een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), bekend als MakerDAO.

Het contractplatform heeft twee tokens; de stablecoin DAI en MKR.

DAI is een gedecentraliseerde door onderpand gedekte stablecoin die zacht gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Het is ook de sleutel tot het MakerDAO-leensysteem. Wanneer een lening wordt afgesloten op MakerDAO, ontstaat DAI. Het zijn de valuta die gebruikers lenen en terugbetalen.

MRK is een ERC-20-token dat een investering in het Maker Project vertegenwoordigt. De kernfunctie van de MRK is ervoor te zorgen dat DAI gekoppeld blijft aan de dollar. MKR wordt gemaakt of verbrand, afhankelijk van hoe dicht de DAI-stablecoin bij de Amerikaanse dollar ligt. Het maken van nieuwe MKR is afhankelijk van de stabiliteit van DAI. Als DAI stabiel blijft, wordt er meer MKR verbrand, waardoor het totale aanbod afneemt. Als DAI te ver van één dollar fluctueert, wordt er meer MKR gecreëerd, waardoor het totale aanbod toeneemt.

Deze dubbele crypto-strategie helpt volatiliteit te voorkomen en biedt gebruikers meer veiligheid in termen van de veerkracht van het project.

Maker is in 2015 ontwikkeld met als doel om investeerders en kredietnemers een manier te bieden om deel te nemen aan het Maker-ecosysteem. Maker probeert meerdere problemen in de traditionele financiële sector op te lossen en fungeert als een cruciaal onderdeel van de DeFi-gemeenschap. Het maker-protocol is gecreëerd zodat iedereen met ETH en een MetaMask-portemonnee zichzelf geld kan lenen in de vorm van een stablecoin genaamd DAI.

Een van de belangrijkste problemen die Maker probeert op te lossen, is transparantie. Het netwerk maakt gebruik van smart contracts om de noodzaak om een ​​partij te vertrouwen te elimineren. Smart contracts zijn voor het eerst bedacht in de jaren negentig door computerwetenschapper Nick Szabo. Het is niets anders dan computercodes die een zakelijke deal of andere overeenkomst tussen twee of meer partijen digitaal vergemakkelijken door automatisch uit te voeren wanneer aan de vooraf overeengekomen voorwaarden is voldaan.

Omdat de code is opgeslagen op een blockchain, zijn ze onveranderlijk en worden ze gedistribueerd, wat betekent dat er niet mee kan worden geknoeid en dat hun uitvoer door iedereen op het netwerk wordt gevalideerd.

Het hele netwerk is traceerbaar via de blockchain. Maker gaat nog een stap verder door opnames van elke vergadering op een SoundCloud-pagina te publiceren zodat alle gebruikers het kunnen bekijken.

Het maker-Protocol genereert nieuwe DAI via smart contracts die bekend staan ​​als Maker Vaults. Deze contracten kunnen worden gemaakt via verschillende web-UI’s en apps. Wanneer een gebruiker zijn onderliggende crypto uit het smart contract wil halen, moet hij eerst de DAI plus een stabiliteitsvergoeding terugbetalen.

MakerDAO DAI verwachting

Geschiedenis en team

Het Maker netwerk is in 2014 opgericht door een programmeur genaamd Rune Christensen en het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Christensen was Christensen medeoprichter van het rekruteringsbedrijf Try China voordat hij overstapte naar blockchain en is nu nog steeds CEO van MakerDAO. Anderen namen die in de raad van bestuur zitten zijn president en COO Steven Becker, die eerder Cubit Capital oprichtte, en econoom Shefali Roy.

DAI werd in 2017 officieel gelanceerd op het Ethereum-netwerk en het jaar erna werd de Maker Foundation opgericht. Dit is een organisatie die de groei van het ecosysteem stimuleert en een cruciale rol speelt bij de decentralisatie van ontwikkeling.

In september 2018 investeerde de wereldberoemde durfkapitaalonderneming Andreessen Horowitz $ 15 miljoen in MakerDAO om 6 procent van de totale Maker (MKR) tokenvoorraad te kopen. Het was de eerste investering voor het $ 300 miljoen a16z cryptofonds van het bedrijf.

MKR-houders kunnen deelnemen aan het beheer van het ecosysteem. Community governance geeft gebruikers meer controle over de toekomst van het netwerk door de mogelijkheid te stemmen. Iedere MKR bezitter kan op elk moment stemmen op voorstellen stemmen doormiddel van het inzetten van MRK. In het MakerDAO-systeem staat één MKR-token gelijk aan één stem.

Behalve als governance token wordt de MKR ook gebruikt als utility token voor het betalen van gemaakte kosten.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Maker project

Aanvankelijk was Ethereum het enige geaccepteerde activa op het Maker Protocol dat kon worden ingezet als onderpand en de gegenereerde DAI stond toen bekend als Single-Collateral Dai of Sai. In 2019 werd het MCD-systeem geïmplementeerd waarna elk type Ethereum-gebaseerd activum dat is goedgekeurd door de gemeenschap van MKR-houders kan worden gestort.

Sinds de introductie is Maker erin geslaagd partnerschappen te sluiten met Digix, Request Network, CargoX, Swarm en OmiseGO. De laatste van deze partnerschappen voorzag de OmiseGO DEX van een populaire en betrouwbare stablecoin-optie in de vorm van DAI. Sinds die tijd hebben meer uitwisselingen ondersteuning toegevoegd voor dit unieke project.

In oktober 2021 liet MakerDAO-oprichter Rune Christensen weten wijzigingen voor te stellen in de activiteiten van het protocol die klimaatveranderingsinitiatieven zullen ondersteunen. Hiermee wil hij bereiken dat al het onderpand bestaat uit duurzame en klimaatgerichte activa die rekening houden met de langetermijneffecten van financiële activiteiten op het milieu.

Ook zal het onderpand van het project investeringen in duurzame real-world activa moeten gaan ondersteunen zoals zonneparken, windturbines, batterijen, oplaadstations en andere kostenefficiënte oplossingen voor hernieuwbare energie.

Maker streeft naar meer adoptie en verdere decentralisatie in de toekomst. Om dit te bereiken wil het DAI meer gaan promoten in verschillende industrieën en zakelijke producten buiten DeFi. Sectoren die hiervan kunnen profiteren zijn onder andere goede doelen, gaming, de voorspellingsmarkt en grensoverschrijdende transacties voor internationale zakelijke handel.

Maker koersverwachting

Maker koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het [ccw_coin_name] nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook [ccw_coin_symbol] [ccw_coin_name]. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik DAI kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om DAI te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. DAI staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Maker koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Maker kopen bitvavo

DAI en MKR kopen

Maker staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit crypto voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Maker. 

Conclusie

Het Maker-protocol is een zeldzaam project dat al een lange tijd meegaat. Met DAI als stablecoin die gekoppeld is aan de dollar MRK als ERC-20 token wordt volatiliteit zo veel mogelijk tegen gegaan. Afgelopen jaar heeft MakerDAO partnerschappen gesloten met grote namen en wil de adoptie alleen maar uitbreiden.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category