2°C | Amsterdam

Man bestraft na overtreden contactverbod met burgemeester


ALKMAAR – Een 68-jarige inwoner van Anna Paulowna heeft vandaag van de politierechter in Alkmaar een voorwaardelijke werkstraf van 16 uur opgelegd. Ook verlengde de rechter de proeftijd van zes weken celstraf, die de man eerder voorwaardelijk kreeg opgelegd. De man wist op 6 oktober binnen te dringen in de hal van het appartementencomplex in Hippolytushoef, waar burgemeester Jaap Nawijn woont van Hollands Kroon. ,,Ik wilde de burgemeester spreken”, zei de verdachte woensdag tijdens zijn strafzaak. ,,Maar hij was niet thuis.”
Volgens de man wordt hij ‘kapot gemaakt’ door de gemeente, waarmee hij al jarenlang een conflict heeft. Waarom ging u naar het huis van de burgemeester in plaats van naar het gemeentehuis, wilde de politierechter weten. ,,Ik wilde hem wat dingen vragen”, zei de man. Hij was zich ervan bewust dat hij een contactverbod had met de burgemeester. ,,Ja. Dat wist ik. Ik mag nergens meer komen, alleen in de gevangenis”, zei de man schamperend.
Volgens hem was er niet veel aan de hand geweest. Hij was via de garage in de centrale hal gekomen van het appartementencomplex. Daar had hij aan een bewoonster gevraagd of die wist waar de burgemeester woonde. Zij schakelde de huismeester in, die de man vroeg weg te gaan. ,,Dat heb ik toen direct gedaan. Later stond de politie aan mijn deur en moest ik meekomen.”
Volgens de verdachte had hij wel dertig keer gevraagd om een gesprek met de burgemeester, maar kreeg hij geen gehoor op het gemeentehuis. ,,Ik heb de burgemeester alleen jaren geleden op straat een keer gesproken. Hij weet niet eens wie ik ben.”
Burgemeester Nawijn besloot aangifte te doen van lokaalvredebreuk. Tegen de politie vertelde hij dat hij verschillende aanvaringen had gehad met de verdachte en dat die kennelijk in het pand was geweest waar hij woonde. ,,Van die aanvaringen, daar klopt niets van”, gaf de verdachte als reactie.
Zowel de officier van justitie als de rechter vonden het niet kunnen wat de man had gedaan. Mocht hij weer de fout in gaan, dan moet hij 16 uur werkstraf gaan uitvoeren en 6 weken celstraf gaan uitzitten.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.