2°C | Amsterdam

Man(67) uit Wieringerwaard jaagt vrouw de stuipen op het lijf met spugen en ‘corona’

WIERINGERWAARD – Een 67-jarige man uit Wieringerwaard heeft een plaatsgenote 15 september vorig jaar de stuipen op het lijf gejaagd door haar in een winkel in het gezicht te spugen en in haar oor te fluisteren dat hij corona had. De actie miste haar doel niet, want de vrouw stond doodsangsten uit.

De man, R.H., moest deze week bij de politierechter in Alkmaar terechtstaan voor bedreiging. De rechter achtte hem schuldig aan het spugen en legde H. een werkstraf op van vijftig uur. Ook moet de Wieringerwaarder het slachtoffer 250 euro smartengeld betalen.

De vrouw had het dubbele geëist. Zij zat nog flink in haar maag, zo zei ze tegen de rechter. Volgens de vrouw is toch onmogelijk dat je als weldenkend mens iemand in zijn gezicht gaat spuwen. Dat doen in haar ogen alleen lama’s.

De Wieringerwaarder hield eerst bij hoog en laag vol dat hij niet gespuugd heeft. Volgens hem is dat een leugen. De politierechter vond het toch bewezen, aangezien twee medewerkers van de winkel de vrouw het hebben horen zeggen.

Het incident in de winkel was een vervolg op een eerdere ruzie tussen de twee. De vrouw was met haar auto zo ver doorgereden dat ze de man op zijn fiets van de sokken reed. Hij kwam daarbij ten val. Dat zette bij hem zoveel kwaad dat hij besloot de vrouw het betaald te zetten. ,,Dat had ik natuurlijk nooit zo moeten doen”, zo zei de man tegen de rechter.

De Wieringerwaarder schrok hevig toen de officier van justitie vertelde dat er voor dit soort feiten celstraffen worden uitgedeeld. Hij dacht dat hij al direct achter de tralies zou belanden. De officier eiste uiteindelijk zestig uur werkstraf en 400 euro smartengeld.

Groot was uiteindelijk de opluchting bij H. dat ook de rechter het bij een werkstraf hield. De man had tenslotte ook geen bezwaar tegen de schadevergoeding die hij aan het slachtoffer moet betalen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.