2°C | Amsterdam

Mark Ogden hoopt nu op nieuw referendum over de Brexit

WIERINGERWERF – Brit Mark Ogden zat maandagavond aan zijn laptop gekluisterd om de stemming over de Brexit-deal op de voet te kunnen volgen. Dat de deal het niet zou halen was voor iedereen duidelijk. Maar de historische nederlaag die premier May incasseerde, had de Medemblikker ook niet aan zien komen.

“Nee, zo’n groot verschil had ik niet verwacht”, vertelt Ogden in zijn kantoor in Wieringerwerf. Sinds vijftien jaar woont hij in Nederland, de laatste vijf daarvan heeft hij een eigen bedrijf in polyester. Hij was nog aan het werk toen het Britse Lagerhuis tot stemming over ging. Op zijn laptop en mobiel volgde hij via Sky News de ontwikkelingen.

Lees ook: Brexit-stress voor Medemblikker Mark Ogden met bedrijf in Wieringerwerf

“The Nays have it”, klonk het uit de mond van Kamervoorzitter John Bercow. “Dat was het geluid al heel lang in Engeland. Ik kreeg ook een paar berichtjes van ‘ze gaat het niet redden'”, vertelt Ogden over de kansen die May had tijdens de stemming. Grote vraag is wat er nu gaat gebeuren. “Eigenlijk zijn we weer op hetzelfde punt als vijf weken geleden. Er is niks veranderd. Voor veel mensen blijft de onzekerheid.”

Er hangt premier May nu een motie van wantrouwen boven het hoofd, maar Ogden denkt niet dat die het gaat halen. “Ik denk dat er een andere oplossing moet komen nu. Misschien zoals Noorwegen (douane-unie, red.) maar ik hoop eigenlijk op een nieuw referendum.”

[signoff]

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.