Marsepein, Taaitaai en Appelbollen. Herfstvakantie in het Bakkerijmuseum Medemblik

REGIO – Na lange periodes van zomers weer is het Herfst. Gelukkig kunt u ook in Nederland de warmte op blijven zoeken. In het lekkerste museum van Nederland is het in koude maanden, in de geur van speculaas en chocolade, lekker warm toeven. Bakkers zijn bezig, kinderen mogen meehelpen én zelf een activiteit doen. Van 15 tot en met 30 oktober betekent dat volop gezelligheid en activiteit in het Bakkerijmuseum van Medemblik. 
Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje maken. Daarna mogen ze het gebakken koekje versieren. Voor veel kinderen is de herfstvakantie in het Bakkerijmuseum sowieso het hoogtepunt van het jaar want tegen betaling van € 2,00 extra mogen de kinderen ook zelf met marsepein aan de slag. Er wordt als extra demonstratie ook geschilderd met chocolade. Deze bakkerskunst is bijna verloren gegaan, maar wordt in het Bakkerijmuseum nog hartstochtelijk bedreven met verbluffende resultaten. Het leuke is dat er de mogelijkheid bestaat om het zelf te gaan leren in cursusvorm. Zo blijft deze vorm van bakkerskunst hopelijk nog lang voortbestaan.
Gelukkig is er de laatste jaren weer een hernieuwde belangstelling voor lokale en seizoensgebonden producten. In het Bakkerijmuseum werken ze niet anders dan met lokale producten en regionale recepten. Maar zo lokaal als de appels voor de appelbollen in de Herfstvakantie gebeurt niet vaak; de appelboom staat in de achtertuin van het museum. Lekkere appels voor de appelbollen, appeltaart en appelflappen… Heerlijk die herfst!
Die verse appels, daarin schuilt een deel van het geheim van de voortreffelijke smaak van de appelbollen, die voor alle bezoekers in het museum bij de koffie te verkrijgen is. De andere factoren voor de legendarische smaakvolle appelbollen is toch een beetje bakkersgeheim, maar wellicht kunt u na lang aandringen wat tipjes van de sluier aan de bakker ontfutselen. Naast de appelbollen zijn er ook seizoenslekkernijen zoals taai-taai en gevulde speculaas. Dat is toch wel erg lekker voor bij de open haard…
Wij zijn er klaar voor en zijn in verband met de te verwachte drukte, alle dagen al een uurtje eerder open, dus van 11 uur tot 17 uur. Verdere informatie over activiteiten in het museum kunt u vinden op de website www.deoudebakkerij.nl  of bellen met 0227-545014.  U vindt ons aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs