2°C | Amsterdam

Meer dan 1000 kinderen uit de Noordkop genoten deze zomer tijdens Vakantiespelen in Dijkgatbos

WIERINGERWERF – Na deze week zit het er al weer op: de 55ste Vakantiespelen in het Dijkgatbos. Vier weken lang konden in totaal meer dan 1000 kinderen naar hartenlust spelen in de natuur onder de enthousiaste leiding van een heel team vrijwilligers van Stichting Vakantiespelen Dijkgatbos.

Wel of geen Vakantiespelen

In 2020 ging het evenement voor het eerst sinds de oprichting in 1964 niet door vanwege corona. Ook dit jaar was het lang onzeker of de Vakantiespelen plaats konden vinden. Maar met een aantal aanpassingen en de regels van het RIVM kwam er groen licht. Dat er behoefte was bleek wel, want kort na de bekendmaking zaten alle weken vol.

Naar buiten

En wie wil dat niet. Een week lang in het bos spelen: huttenbouwen, slootje springen, levend stratego spelen, voetballen, broodjes bakken, zwemmen in het IJsselmeer en van de dijk af glijden op de zeepbaan! Het gelach wat  in de zomer uit het bos kwam getuigt van het feit dat de kinderen genoten van de vele activiteiten die voor hen georganiseerd werden.

Vakantiespelen als basis

Mikal Folkertsma, boswachter bij Staatsbosbeheer geeft aan blij te zijn dat het gelach van de kinderen weer te horen is in het bos dit jaar. ‘Activiteiten zoals de Vakantiespelen leggen een basis om waardering en respect voor de natuur te creëren bij kinderen. Als oud-deelnemer aan de Vakantiespelen kan ik dit van harte onderschrijven.’

Foto’s aangeleverd

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.