2°C | Amsterdam

Met de trein naar Den Helder? Neem fiets of stevige wandelschoenen mee.

REGIO – Het klinkt als een slechte grap maar het is echt zo: de trein vanuit Nijmegen naar Den Helder, haalt regelmatig het eindpunt Den Helder niet. De intercity van Nijmegen naar Den Helder loopt vaak onderweg veel vertraging op. De trein werd sinds de nieuwe dienstregeling inging, afgelopen zondag, al zeker acht keer bij Anna Paulowna uit de dienstregeling gehaald. Alleen maandag al vijf keer en sindsdien minstens eenmaal per dag. Ook vertrok hij maar liefst twaalf keer niet uit Den Helder.
Reizigers zijn daar verbijsterd en woedend over. Zij moesten de afgelopen week minstens een half uur wachten op het station van Anna Paulowna, een station met nauwelijks bankjes en zitplaatsen.

Boos

Jolanda woont in Anna Pauwlona en heeft MS. Regematig moet ze naar het ziekenhuis in Den Helder. Sinds de nieuwe dienstregeling staat ze vaak op een leeg station te wachten. “Ik heb het gevoel dat alles boven Alkmaar niet meetelt voor de NS“, zegt ze. Ze vindt de situatie bizar.
Ook de Stadspartij Den Helder vindt de situatie onaanvaardbaar. De partij wil dat er snel wordt ingegrepen. Veel scholieren uit bijvoorbeeld Schagen zitten op het ROC in Den helder. Sinds de nieuwe dienstregeling zijn ze al verschillende keren te laat gekomen.

Reservetrein

Reizigersorganisatie Rover heeft direct aan de bel getrokken bij de NS. Vroeger stond er altijd een reservetrein bij Den helder, maar die is bij de nieuwe dienstregeling geschrapt. De plannenmakers dachten dat die trein nooit gebruikt werd, terwijl dat wel het geval was.
In een reactie zegt de NS dat een nieuwe dienstregeling altijd wennen is, maar dat ze zeker naar dit probleem gaan kijken. Dat hebben ze ook toegezegd aan reizigersorganisatie Rover.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.