2°C | Amsterdam

Metakittrun voor onderzoek naar stofwisselingziektes

’t Zand – De vrienden Sven Baas, Mark Bood, Jim Groenland en Jeroen Looman hebben een eigen behendigheidsrally opgezet onder de naam Metakittrun 2016. Deze rally, die zaterdag 24 en zondag 25 september verreden gaat worden, staat geheel in het teken van Metakids. Metakids is een stichting die onderzoek doet naar stofwisselingziekten bij kinderen. Het vertrek en de finish van de Metakittrun 2016 is in ’t Veld. Iedereen met een auto kan en mag deelnemen aan deze autorit.
“Sinds mei 2013 weten we dat onze dochter Maud de zeer zeldzame stofwisselingsziekte NKH heeft”, vertelt Sven Baas. “NKH staat voor Non Kethotische Hyperglycinemie. Deze ziekte komt bij 1 op de 50.000 kinderen voor. Om deze redenen zamelen we geld in voor Metakids.” Eind februari 2015 heeft Sven met zijn broer en twee neven onder de naam The Baas Brothers deelgenomen aan de behendigheidsrally de Carbagerun. Eveneens voor dit goede doel. “De kans om een tweede keer ingeloot te worden voor deze Carbagerun is slechts vijftig procent. Zo is het idee ontstaan om zelf een soortgelijke run, die ’technisch’ laagdrempeliger is om mee te doen, onder de naam Metakittrun te organiseren om geld op te halen voor Metakids,” schrijft onze nieuwspartner Rodi Media
Metakittrun
De bedoeling is om met een zo groot mogelijk deelnemersveld in twee dagen, zaterdag 24 en zondag 25 september, dwars door Nederland en Duitsland te rijden. Bij de Metakittrun gaat het vooral om navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Het gaat niet om snelheid en/of tijd, maar om creativiteit, avontuur en lol maken. Maar er is wel een wedstrijdelement. Zaterdag bij vertrek ontvangen de deelnemers meerdere opdrachten, waarmee ze punten kunnen scoren. Die opdrachten moeten onderweg worden uitgevoerd en het hangt van de creativiteit van ieder team af hoe deze op te lossen. Wie de meeste punten heeft gescoord, wint de Metakittrun editie 2016!
Deelnemen
Iedereen die een auto heeft kan en mag meedoen aan de Metakittrun. Het inschrijfgeld bedraagt € 195,- per persoon. Een overnachting, lunchpakket, ontbijt en drinken zijn bij de prijs inbegrepen en uiteraard verzekert de organisatie dat een groot gedeelte van het inschrijfgeld rechtstreeks naar Metakids zal gaan. Inschrijven kan vanaf 10 maart via www.metakittrun.nl. Op deze website is ook alle verdere informatie te vinden.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.