2°C | Amsterdam

Middeleeuws mael tijdens nostalgische Zomermarkt in Medemblik

REGIONIEUWS – Zaterdag a.s.  vindt  in het Bagijnhof de Nostalgie & Middeleeuwen Zomermarkt plaats. Op het plein voor het voormalig postkantoor, kunt u aanschuiven bij een heuse middeleeuwse maaltijd.  Ale, appelgembermoes en breekbrood voeren u terug naar de tijd van jonkheren, ridders en Kasteel Radboud. Rooster zelf uw kippenbout boven het kampvuur! Het kruidenvrouwtje, de mandenvlechter, kantklosser en imker vertellen u graag over de geheimen van de ambachten uit die tijd. Elders op het plein, stookt de smid met de blaasbalg het vuur op om het ijzer flink te verwarmen. Op zijn aambeeld slaat hij het in de gewenste vorm.
Tevens vindt u op de markt kramen met waar uit vroegere tijden, zoals brocante, houten speelgoed, antiek & curiosa en nog veel meer. De valkenier van Kasteel Radboud zal een bijzondere show verzorgen. De Oudheidkundige Vereniging Medemblik, het Zuiderzeemuseum en het Museum van de 20ste eeuw informeren u graag over hun bijzondere collecties.
Ook voor de jongsten is er van alles te zien en te beleven. Zo kunnen ze wol spinnen op een heus spinnenwiel, spelen met speelgoed van toen, een klompje beschilderen en een ritje maken op een pony van Zorgboerderij Pronk. 
De Nostalgie & Middeleeuwen markt is alweer de laatste markt in de reeks van 4 Zomermarkten. De markt is van 10.00u tot 17.00u geopend voor publiek en is een evenement van Stichting Evenementen Medemblik (STEM). Meer informatie vindt u op facebook.com/zomermarkten.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.